Bekhems iekļauts provizoriskajā Anglijas izlases olimpiskajā sastāvā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola ikona Deivids Bekhems piektdien iekļauts 35 kandidātu sarakstā, kas pretendēs uz vietu valstsvienības sastāvā dalībai Londonas olimpiskajās spēlēs.

Galējo 18 futbolistu sastāvu Anglijas olimpiskās valstsvienības galvenais treneris Stjuarts Pīrss paziņos 6.jūlijā.

Kā ziņots, olimpiskajā futbola turnīrā sacenšas U-23 futbola izlases, bet katrā komandā var tikt iekļauti trīs spēlētāji, kas ir vecāki.

No vecākajiem futbolistiem Anglijas komandā iekļauti arī Raiens Gigss, Kreigs Belamijs, Rio Ferdinands un Frenks Lempards, kurš traumas dēļ nepalīdz pieaugušo valstsvienībai Eiropas čempionātā.

Bekhema vārds ilgstoši tiek nosaukts saistībā ar olimpisko komandu. Ļoti populārais 37 gadus vecais futbolists Anglijā nav spēlējis jau deviņus gadus.

Tikmēr Ferdinands piektdien atzina, ka pēc neiekļūšanas sastāvā dalībai Eiropas čempionātā viņš Anglijas izlasē, visticamāk, vairs nekad nespēlēs.

Valstsvienības galvenais treneris Rojs Hodžsons izteicās, ka Ferdinands komandā nav iekļauts «futbola iemeslu dēļ», tomēr kritiķi tic, ka tas noticis saistībā ar viņa rasisma konfliktu ar citu Anglijas izlases futbolistu Džonu Teriju. Pirms nedēļas traumu guva Anglijas izlases aizsargs Gerijs Keihils, tomēr pat tad sastāvā tika iekļauts Martins Kellijs nevis Ferdinands.

Tā kā Hodžsons tikai nesen noslēdzis četru gadu līgumu par Anglijas trenēšanu, Ferdinands uzskata, ka viņa starptautiskā karjera ir noslēgusies.

«Ja mani neizvēlas pat tad, kad spēlētāji ir savainoti, mana karjera Anglijas izlasē ir beigusies,» Ferdinands teica tabloīdam «The Sun», piebilstot, ka spēlēs izlasē, ja tiks uz to uzaicināts.

Eiropas čempionāts, kas risinās Ukrainā un Polijā, sākās piektdien, bet Londonas olimpiskās spēles gaidāmas pēc pusotra mēneša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu