Nolans, visticamāk, turpinās vadīt Latvijas izlasi (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans laikrakstam «Telegraf» atklājis, ka sadarbība ar Latvijas valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu, visticamāk, tiks turpināta. Līdzšinējā vienošanās ir spēkā pēc sistēmas 1+1. Pēc aizvadītā pasaules čempionāta (PČ) pats Kanādas speciālists pastāstīja, ka labprāt turpinātu darbu ar mūsu nacionālo komandu.

«Visticamāk, mēs ar viņu [Nolanu] turpināsim sadarbību,» laikrakstam teica Lipmans.

Velta kritiku spēlētājiem

Lipmanu sarūgtinājušas pasaules čempionāta pēdējās spēles, kurās Latvijas izlases hokejistiem nav izdevies gūt vārtus. «Turnīrs mums beidzās bēdīgi. Negaidīju, ka pasaules čempionāta noslēgums mums beigsies tik nerezultatīvi,» izteicās LHF prezidents.

«Mums ir spēlētāji, kuri sevi uzskata par lieliem profesionāļiem. Taču ar nožēlu jākonstatē, ka izlasē viņi neizliekas ar pilnu jaudu. Ir grūti pateikt, kāpēc tā notiek un kas notiek viņu galvās. Kāds parakstījis kontraktu ar klubu, kādam ir cits iemesls, bet cits to patur sevī. Tas ir dīvaini. Tā nav tikai mūsu problēma. Līdzīgi notiek arī Baltkrievijas un Kazahstānas izlasē,» viņš sacīja.

Nolans sāk saprast hokejistu mentalitāti

Tāpat Lipmans atzina, ka Nolans sākumā nav īsti uztvēris situāciju, kāda ir Latvijas hokejā. «Viņš sāk saprast, ap ko lieta grozās. Jau ne vienu reizi vien viņš man teicis, ka turpmāk šādu cilvēku komandā nebūs. Viņa plāns ir darbs ar jaunajiem hokejistiem. Kanādietis pakāpeniski gūst secinājumus, viņš saprot, kādas kļūdas ir pieļāvis. Viņš sāk saprast mūsu hokejistu mentalitāti.»

Lipmans daļu kritikas par notikušo ar spēlētājiem veltīja arī Nolana palīgiem - Viktoram Ignatjevam, Segejam Naumovam un Artim Ābolam. «Tieši viņiem ir jāuzņemas atbildība par to, kas notika Zviedrijā. Pusi komandas veidoja spēlētāji no Rīgas «Dinamo». Viņi bija atbildīgi par spēlētāju psiholoģisko, morālo un fizisko gatavību, taču viņi ar to nenodarbojās. Kurš labāk par viņiem pazīst šos spēlētājus?»

Prēmijas netiks maksātas

Latvijas izlase šogad pasaules čempionātā ieņēma 10. vietu, bet gadu iepriekš finišēja 13. pozīcijā. Toreiz komandu vadīja Oļegs Znaroks.

Lipmans teica, ka par 10. vietu spēlētājiem prēmijas nepienāksies. «Kādas prēmijas? Par ko? Mēs bijām idioti, ka iepriekš maksājām. Nevar tā darīt. Neviens par 10. vietu nemaksā.»

Nolana finansiālais kontrakts ar LHF ir par 30% lielāks, nekā tas bija ar Znaroku.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu