Jass par uzbrukumu Karlsonam varētu saņemt papildu sodu (33)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas izlases debitants Koba Jass par kautiņu ar zviedru hokejistu Eriku Karlsonu pasaules čempionāta spēlē teorētiski vasarā var saņemt papildu sodu, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Tā kā Jass par kautiņu tika noraidīts līdz spēles beigām, saņemot 5+20 minūšu sodu, šo incidentu var izskatīt IIHF disciplinārā komisija. Uz vietas pasaules čempionātā Jasa pārkāpums netika skatīts, jo Latvijas izlasei spēle ar Zviedriju bija pēdējā turnīrā.

Taču incidentu pēc saviem ieskatiem var izskatīt IIHF disciplinārā komisija savā papildu sēdē, kas notiks vasarā, tāpēc teorētiski Jasam var piespriest papildu sodu.

Līdzīgi var izskatīt arī kanādieša Raiena Geclafa noraidījumu līdz spēles beigām ceturtdaļfināla cīņā ar Slovākiju, kas Kanādas izlasei arī bija pēdējā turnīrā. Geclafs 5+20 minūšu noraidījumu nopelnīja par sitienu pretiniekam ar celi.

IIHF uzsver, ka aizvadītajā pasaules čempionātā bija neierasti daudz diskvalifikāciju, jo disciplinārā komiteja kopumā sodīja astoņus hokejistus, kopā piešķirot 17 spēļu diskvalifikāciju. Bargāko sodu saņēma Francijas izlases spēlētājs Saša Treljē, kuru par sitienu ar elkoni Kazahstānas hokejistam Romānam Starčenko diskvalificēja uz piecām spēlēm.

Vienas spēles diskvalifikāciju par pretinieka grūšanu apmalē saņēma arī Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, bet uzbrucējs Kaspars Daugaviņš par bakstīšanu norvēģu hokejistam tika sveikā cauri ar mutvārdu brīdinājumu.

Teda Nolana trenētā Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā ierindojās 10.vietā 16 komandu konkurencē, kas ir valstsvienības labākais rezultāts pēdējo triju gadu laikā.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu