2017. gada hokeja PČ rīkotājus paziņos nākamgad IIHF kongresā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

2017. gada hokeja pasaules čempionāta (PČ) rīkotājus, kur kandidātu vidū ir arī Latvija, paziņos nākamgad Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) kongresā Stokholmā, piektdien vēsta IIHF.

Uz 2017. gada čempionāta rīkošanu bez Latvijas pretendē arī Dānija, kā arī Vācija un Francija, kuras iepriekš ziņoja par plānu čempionātu organizēt kopā.

Iepriekš Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans pasaules čempionātā Zviedrijā žurnālistus informēja, ka Latvija uz 2017. gada čempionāta rīkošanu pretendēs viena un iepriekšējais plāns pretendēt kopā ar Dāniju ir noraidīts.

«Dānija bija ar mieru pretendēt kopā tikai tad, ja pusfināli un fināls norisinātos pie viņiem, taču mēs tam nepiekritām. Bez tam daudzas valstis ir pret to, ka pasaules čempionāti hokejā notiek divās valstīs un divus gadus pēc kārtas. To, ka šī nav labākā formula, liecina arī tukšās tribīnes Stokholmā notikušajā turnīrā,» sacīja Lipmans. «Mēs uz 2017. gada pasaules čempionāta rīkošanu iesim atsevišķi,» uzsvēra LHF prezidents.

Šobrīd zināmas pasaules čempionātu norises vietas līdz 2016. gadam. Nākamgad turnīrs atkal notiks Helsinkos un Stokholmā no 3. līdz 19. maijam, taču pusfināli un fināls notiks Stokholmā, nevis Helsinkos kā šogad. 2014. gadā čempionātu rīkos Baltkrievija no 9. līdz 25. maijam un tas risināsies Minskā. 2015. gadā spēles notiks Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, bet 2016. gadā Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu