Spānija un Čīle kā pēdējās iekļūst PK astotdaļfinālā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra astotdaļfinālā kā pēdējās piektdien iekļuva Spānijas un Čīles valstsvienības. 2008. gada Eiropas čempionvienība Spānija H apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar 2:1 (2:0) pieveica čīliešus, tomēr Dienvidamerikas valsti šāds rezultāts apmierināja, jo neizšķirti 0:0 cīnījās Šveice ar Hondurasu.

Spānijas un Čīles mača sākumā divas labas iespējas gūt vārtus bija spāņu uzbrucējam Fernando Torresam, tomēr tās netika izmantotas.

Neilgi pēc tam lieliska iespēja pārspēt pretinieku vārtsargu Ikeru Kasiljasu bija arī Čīlei, tomēr Marks Gonsaless netrāpīja pa bumbu, līdz ar to labs sitiens izpalika.

Turpinājumā Spānijas izlase pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un mača 25.minūtē atklāja rezultātu. Pēc tālās piespēles nesekmīgi nospēlēja Čīles vārtsargs Klaudio Bravo, kurš centās aizsist bumbu tālāk no saviem vārtiem, taču piespēlēja tieši kājās Davidam Viljam, kurš no apmēram 40 metriem raidīja bumbu tukšos vārtos.

Viljam tie bija sestie vārti Pasaules kausa finālturnīros un viņš kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Spānijas izlases vēsturē.

Pēc gūtajiem vārtiem Spānija turpināja kontrolēt mača gaitu un bieži uzturējās Čīles izlases soda laukuma tuvumā, izdarot arī pāris bīstamus sitienus pa pretinieku vārtiem.

37.minūtē Čīles spēlētāji pieļāva kļūdu, kad nesekmīgi saspēlējās laukuma centrā un pazaudēja bumbu, ko pārtvēra Vilja un soda laukumā izdarīja piespēli Andresam Injestam, kurš no apmēram 15 metriem sita nekļūdīgi un dubultoja Spānijas izlases pārsvaru - 2:0.

Minūti vēlāk Čīles izlase palika mazākumā, jo otro brīdinājumu mačā nopelnīja Marko Estrada.

Otro puslaiku Čīles futbolisti uzsāka ļoti aktīvi un centās gūt pirmos vārtus, kas viņiem ātri vien arī izdevās. Mača 47.minūtē sitienu no pustālas distance izdarīja uz maiņu nākušais Rodrigo Millars, bet bumba skāra spāņu aizsargu Herardu Pikē un mainīja virzienu, tāpēc Kasiljasam nebija iespēju to tvert.

Atguvuši vienus vārtus čīlieši turpināja lielu spiedienu uz Spānijas vārtiem, taču visi uzbrukumi noslēdzās bez rezultāta. Turpinājumā mača gaita pakāpeniski izlīdzinājās, bet vēlāk spāņi pārņēma iniciatīvu un līdz mača beigām nosargāja minimālo pārsvaru, ar ko bija pietiekami, lai uzvarētu H grupā.

Čīles izlases sastāvs: Klaudio Bravo, Maurisio Isla, Garijs Medels, Valdo Ponse, Gonsalo Hara, Arturo Vidals, Marko Estrada, Marks Gonsaless (Rodrigo Millars, 46.min.), Aleksis Sančess (Fabians Oreljana, 65.min.), Horhe Valdivija (Estevans Paredess, 46.min.), Žans Bosejērs.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Herards Pikē, Karless Pujols, Hoans Kapdevila, Serhio Buskets, Ksavi Ernandess, Ksavi Alonso (Havjers Martiness, 73.min.), Andress Injesta, Davids Vilja, Fernando Torress (Fransesks Favregass, 55.min.).

No otrās spēles dalībniecēm lielākas izredzes kvalificēties astotdaļfinālam bija Šveicei, kurai obligāti bija jāuzvar Hondurasas izlase, kas saglabāja tikai tīri teorētiskas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

Maču abas komandas uzsāka diezgan piesardzīgi, līdz ar to pirmais sitiens pa vārtiem tika izdarīts tikai desmitajā minūtē. Pirmā puslaika turpinājumā iniciatīva piederēja Šveicei, tomēr ļoti bīstamu uzbrukumu uz Hondurasas vārtiem nebija.

Mača pirmās 45 minūtes noslēdzās ar likumsakarīgu bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Otrajā puslaikā spēles temps bija augstāks nekā pirmajā, un iniciatīvu tagad bija pārņēmusi jau Hondurasa, kas izveidoja vairākus labus uzbrukumus, tomēr apspēlēt šveiciešu aizsardzību neizdevās. Spēles pēdējās minūtēs abas komandas aktīvi uzbruka un centās gūt vārtus, taču līdz rezultatīvam uzbrukumu noslēgumam pietrūka precizitātes.

Bezvārtu neizšķirts nozīmēja, ka Šveicei un Hondurasai šis Pasaules kausa finālturnīrs ir beidzies.

Apakšgrupas noslēguma kopvērtējumā Spānija un Čīle izcīnīja pa sešiem punktiem, bet spāņi pirmo vietu ieņēma, pateicoties labākai vārtu attiecībai. Šveice ieguva četrus punktus, bet Hondurasa tika pie viena punkta.

Astotdaļfinālā Spānija spēkosies ar G grupas otro spēcīgāko komandu Portugāli, bet Čīles izlase tiksies ar pieckārtējo pasaules čempionvienību Brazīliju.

Šveices izlases sastāvs: Djego Benaglio, Stefans Lihtšteiners, Stīvs fon Bergens, Stefans Grihtings, Reto Cīglers, Trankvilo Barneta, Gohans Inlers, Benjamins Hugels (Kserdans Šakiri, 78.min.), Gelsons Fernandess (Hakans Jakins, 46.min.), Erens Derdijoks, Bleiss Nkufo (Aleksandrs Frejs, 69.min.).

Hondurasas izlases sastāvs: Noels Valjadaress, Maurisio Saviljons, Osmans Čavess, Viktors Bernardess, Majnors Figueroa, Edgars Alvaress, Vilsons Palsioss, Henrijs Tomass, Ramons Nuness (Valters Martiness, 67.min.), Davids Svaso (Danilo Tursioss, 87.min.), Džerijs Palasioss (Džordžijs Velkoms, 78.min.).

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu