Vācija uzvar Ganu, bet abas iekļūst PK astotdaļfinālā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā astotdaļfinālā trešdien iekļuva D grupas izlases Vācija un Gana, lai gan savstarpējā D grupas trešās kārtas mačā pirmā bija pārāka ar rezultātu 1:0 (0:0).

Ganas valstsvienību apmierināja arī šāds rezultāts, jo Austrālija trešdien ar 2:1 (0:0) uzvarēja Serbiju vēl vienā D grupas trešās kārtas mačā, bet pateicoties labākai vārtu starpībai astotdaļfinālā iekļuva tieši Gana.

D grupas kopvērtējumā ar sešiem punktiem uzvarēja Vācija, bet Ganas un Austrālijas izlases ieguva pa četriem punktiem, kamēr Serbija par punktu mazāk.

Līdz ar to Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālā gaidāma futbola klasika, jo Vācija tiksies ar Angliju, bet citā spēlē Ganas izlases pretinieki būs ASV.

Trešdienas mačā starp Vāciju un Ganu vienīgos vārtus spēles 60.minūtē guva Mesuts Ezils.

Uzvarētājiem visas spēles gaitā bija teritoriāls pārsvars un arī bīstamāki momenti pie pretinieku vārtiem, taču arī Ganas izlase neizmantoja dažas labas izdevības gūt vārtus. Pirmajā puslaikā gan arī mača varonis Ezils nespēja no ļoti labas pozīcijas pārspēt pretinieku vārtsargu, bet otrajā puslaikā reabilitējās un ar skaistu sitienu no 18 metriem guva uzvaras vārtus.

Ganas izlases sastāvs: Ričards Kingsons, Džons Peintsils, Džons Mensā, Džonatans Mensā, Hanss Sarpejs, Entonijs Enens, Prinss Tagoe (Sulejs Muntari 64.min.), Kevins Prinss Boatengs, Andrē Ajevs (Dominiks Adijijā 90.min.),Kvadvo Asamoā, Asamoā Gjans (Metjū Amoā 82.min.)

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Neuers, Arne Frīdrihs, Pērs Mertezakers, Filips Lāms, Žeroms Boatengs (Marsels Jansens 72.min.), Sami Kedira, Bastians Švainštaigers (Tonijs Kross 81.min.), Mesuts Ezils, Tomass Millers (Pjotrs Trohovskis 67.min.), Lukašs Podoļskis, Kakau.

Mačā starp Austrāliju un Serbiju pirmais puslaiks arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem un tāda situācija saglabājās līdz pat otrā puslaika vidum, kad ar četru minūšu intervālu austrāliešu labā izcēlās Tims Keihils un Brets Holmens. Vienus vārtus serbiem gan atguva Marko Panteličs, bet ar to bija par maz, lai panāktu vismaz neizšķirtu.

Austrālijas izlases sastāvs: Marks Švarcers, Lūks Vilkšīrs (Ričards Garsija 82.min), Maikls Būšāms, Lukass Neils, Deivids Kārnijs, Džeisons Kulina, Karls Valeri (Brets Holmens 66.min.), Brets Emertons, Tims Keihils, Džošs Kenedijs, Marks Breskiano (Skots Čiperfīlds 66.min.)

Serbijas izlases sastāvs: Vladimirs Stoikovičs, Nemanja Vidičs, Braņislavs Ivanovičs, Aleksandrs Lukovičs, Ivans Obradovičs, Dejans Stankovičs, Milošs Krasičs (Zorans Tosičs 62.min.), Milošs Ninkovičs, Zdravko Kuzmanovičs (Darko Lazovičs 78.min.), Milans Jovanovičs, Nikola Žigičs (Marko Panteličs 67.min).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu