LOK paraksta sadarbības līgumu ar LBS

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz 100 tūkstošu ASV dolāru lielu finansiālo atbalstu Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības gatavošanās procesam iekļūšanai 2011. gada FIBA Eiropas čempionāta finālsacensībās.

Dalība Eiropas čempionāta finālturnīrā Latvijas basketbolistēm pavērtu iespēju turpināt cīņu par tiesībām piedalīties 2012. gada olimpiskajās spēlēs Londonā.

LOK finansējumu Latvijas sieviešu basketbola izlasei piesaistīja no Starptautiskās Olimpiskās komitejas programmas ''Olimpiskā Solidaritāte'' līdzekļiem, kas paredzēti vienīgi sporta spēļu valsts izlasēm, kurām ir potenciāls kvalificēties dalībai Olimpiskajās spēlēs.

Līdzekļi paredzēti sieviešu nacionālās izlases darbam treniņnometnēs un līdzdalībai pārbaudes spēlēs un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā šā gada jūlijā un augustā.

Pēc līguma parakstīšanas pieredzējusī izlases kapteine Gunta Baško LOK prezidentam pateicībā par atbalstu uzdāvināja basketbola bumbu zelta krāsā ar spēlētāju autogrāfiem.

''Esmu gandarīts, ka ekonomiskās krīzes apstākļos esam konkurētspējīgi cīnīties par finanšu līdzekļiem starptautiskajās sporta programmās, šoreiz, Olimpiskās Solidaritātes ietvaros, tādā veidā atbalstot savus sportistus un nacionālās izlases, lieki neapgrūtinot valsts budžetu,'' uzsvēra Vrubļevskis.

''LOK ir radusi iespēju Latvijas labākajai sieviešu sporta komandai, kura arī vienīgā Pasaules prestižāko sacensību – vasaras Olimpisko spēļu dalībniece, piesaistīt Olimpiskās solidaritātes finansējumu. Piešķirtais finansējums palīdzēs visas Latvijas mīlētajai sieviešu basketbola valstsvienībai gatavoties startam šogad paredzētajā kvalifikācijas ciklā 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīram,'' gandarījumu pauda Šneps.

SOK programma ''Olimpiskā Solidaritāte'' darboties sāka 1981. gadā pēc Huana Antonio Samaranča iniciatīvas, lai veicinātu Olimpiskās kustības un sporta attīstību pasaulē, solidāri sniedzot finansiālo atbalstu valstīm, kam tā ir nepieciešama.

Programmas uzdevums ir sekmēt nacionālo Olimpisko komiteju sadarbību ar SOK, nodrošinot izglītošanās, kā arī sportiskās un profesionālās pilnveidošanās iespējas treneriem, sportistiem un sporta vadības personālam līdzdalībai olimpiskajā kustībā.

''Olimpiskās Solidaritātes'' finanses veido Olimpisko spēļu ienākumi, TV translāciju tiesību pārdošana un SOK sponsoru finansējums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu