Pētījums: Mesi - vislabāk apmaksātais futbolists pasaulē (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēdējo triju gadu Spānijas futbola čempionvienību «Barcelona» pārstāvošā argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi pašlaik ir vislabāk apmaksātais futbolists pasaulē, liecina ietekmīgā Francijas laikraksta «France Football» veiktais pētījums.

Mesi gada laikā nopelna ap 33 miljoniem eiro (23,2 miljoniem latu), no kuriem tikai mazāk nekā trešo daļu veido viņa alga, bet krietni vairāk nekā pusi - reklāmas līgumi.

Mesi tādējādi apsteidzis ilgstoši par vislabāk apmaksāto futbolistu uzskatīto Anglijas futbola ikonu Deividu Bekhemu, kurš gadā nopelna 31,5 miljonus eiro (22,1 miljonu latu), bet Bekhema gadījumā nauda no reklāmas līgumiem veido vēl iespaidīgāku skaitli - 26 miljoni eiro (18,2 miljoni latu).

Bekhems pašlaik pārstāv Amerikas Futbola līgas (MLS) čempionāta komandu Losandželosas «Galaxy».

Savukārt trešajā vietā ar 29,2 miljonu eiro (20,5 miljonu latu) ikgadējiem ienākumiem atrodas Spānijas kluba Madrides «Real» līderis Krištianu Ronaldu. Portugāļu pussarga ienākumos viņa alga un reklāmas līgumi atnes aptuveni līdzīgu peļņu.

Arī «France Football» veiktajā pētījumā par vislabāk apmaksāto treneri atzīts «Real» vadītājs Žozē Mourinju, kuram šādas pozīcijas nesen atvēlēja aģentūras «Sportinformations» un interneta vietnes «Futebolfinance.com» veiktais pētījums.

Kamēr «Sportinformations» apgalvo, ka Mourinju gadā saņem desmit miljonus eiro (7,02 miljonus latu), «France Football» vēsta, ka portugāļa ienākumi ir par 4,8 miljoniem eiro lielāki.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu