Raimonds Vīpulis kļuvis par Latvijas čempionu simtlauciņu dambretē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzies kārtējais Latvijas čempionāts (56.) simtlauciņu dambretē vīriešiem. Finālcīņās 10 labākie riņķa sistēmas turnīrā sacentās par medaļām un tiesībām pārstāvēt Latviju pasaules un Eiropas čempionātos. Līderu grupā sīvas cīņas bija līdz pat pēdējai partijai. Par čempionu kļuva rīdzinieks lielmeistars Raimonds Vīpulis (15 punkti no 18).

Par vienu punktu atpalika starptautiskais meistars Roberts Misāns (Dobele). Bronzas medaļu ar 13 punktiem izcīnīja Pekinas spēļu uzvarētāja lielmeistare Zoja Golubeva (Rīga). Par vienu punktu no medaļniekiem atpalika lielmeistars Laimonis Zālītis (Rīga).

Pasaules Dambretes federācija šā gada pasaules čempionātam, kas notiks Brazīlijā, Recifē no 15. oktobra līdz 7. novembrim, noteica, ka tajā valsti var pārstāvēt ne vairāk kā divi spēlētāji. No Latvijas personīgi uzaicināts lielmeistars Guntis Valneris. Ievērojot mūsu valsts labāko spēlētāju augsto meistarību, tās čempions iegūst tiesības spēlēt Recifē bez piedalīšanas Eiropas zonas atlases sacensībās. Tādējādi Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs Guntis Valneris un Raimonds Vīpulis.

"Kādēļ nepiedalījies Latvijas čempionātā?" vaicāju Guntim Valnerim. "Negribēju ietekmēt cīņu par vienīgo ceļazīmi uz pasaules čempionātu," atbildēja Guntis.

Visiem medaļniekiem būs iespēja no 24. līdz 31. augustam piedalīties Eiropas čempionāta atlases turnīrā, kas notiks Zviedrijā (Stokholmā). Turpat augusta pēdējās dienās notiks arī Eiropas čempionāts ātrspēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu