Raize orientēšanās PČ junioriem izcīna 6. vietu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējā čempionāta diena Ukrainā, Sumi pilsētā, kurā sportisti sacentās garajā distancē ar kopējo startu, izvērtās ļoti veiksmīga Latvijas sportistiem. Nauris Raize junioru konkurencē sasniedza 6. rezultātu, Jānis Baunis starp jauniešiem ierindojās 9. vietā, Andris Kivlenieks EČ pieaugušajiem uzrādīja čempionāta labāko - 24. - vietu, un veterānu konkurencē tika izcīnītas četras medaļas, TVNET informēja LOF preses dienests.

Garā distance ar kopējo startu bija čempionātu pēdējā disciplīna. Sportisti distances sākumā veica distanci trīs apļos, kas sportistiem savā starpā atšķīrās, pēc tam vietu sadalījumu noskaidroja vienādā beigu daļā.

Nauris Raize, kurš sacentās junioru PČ konkurencē, ļoti labi veica tieši distances beigu daļu un finišā ieradās kopā ar vēl 13 sportistiem. Lielisks finiša spurts Naurim nodrošināja 6. pozīciju un vietu uz goda pjedestāla. Aiz mūsu sportista 12 sportisti finišēja 18 sekunžu intervālā.

Savu lielisko veikumu komentēja pats sportists: «Sākums labs, pēc tam plīsiens. Otrajā aplī aizgāju 3 minūtes aiz līderiem, bet likās, ka slēpes neslīd vispār, jo pirmo reizi nācās stumties lejup no kalna! 3. aplī ieslēpoju ap 20. vietu. Spēka vairs īpaši daudz nebija. Skatītāju kontrolpunktā ieslēpoju kopā ar trim krievu sportistiem, pārsteigdams pats sevi un citus, jo tajā brīdi atrados 7. vietā, beigās tomēr pieļāvu kļūdu un mani noķēra vēl trīs sportisti. Finiša taisnē cīņā ar šveicieti noturēju 6. vietu.»

Sestā vieta PČ junioriem ir vēl nebijis sasniegums mūsu ziemas orientieristiem.

Jauniešu grupā pēc labi veikta stafetes pēdējā posma iepriekšējā dienā Jānis Baunis atkal pierādīja savu kvalitāti. Līdzīgi kā Raize, Baunis finiša taisnē ieradās ar vēl pāris konkurentiem, tomēr spēka tos apsteigt nepietika un iespējamās 5. pozīcijas vietā nācās samierināties ar 9., kas arī ir ļoti labs sasniegums.

Sportistiem pēc atgriešanās Latvijā būs nedēļa laika, lai atpūstos un sagatavotos Latvijas čempionātam garajā un vidējā distancē, kas notiks Kusā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu