Dakāras rallija šogad nebūs! (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lisabonas - Dakāras rallijreida organizatori šodien ir nākuši klajā ar negaidītu paziņojumu, ka drošības apsvērumu dēļ pasaulē tik populārās sacīkstes šogad nenotiks. Rallijreida starts bija paredzēts šosestdien.

Kā paziņojumā raidstacijai "Europe 1" pauda rallija organizatori, "Lisabonas-Dakāras" rallijreida starts ir atcelts un nule ir pieņemts arī oficiāls lēmums.

Par cēloni šādam kardinālam solim ir kļuvuši traģiskie 24. decembra notikumi, kad teroristi Mauritānijā nogalināja četrus franču tūristus. Mauritānijā šogad bija paredzēti astoņi no "Lisabona-Dakāra" rallija posmiem.

Francijas valdība ir nolēmusi nepieļaut sacensību norisi savā valstī, līdz ar to pirmoreiz 30 gadu ilgajā rallijreida vēsturē Sahāras tuksnesis paliks bez motoru rūcieniem un Rozā ezera krastos Senegālas galvaspilsētā Dakārā pirmoreiz nebūs redzama dalībnieku karogu parāde.

Sacīkšu finišs Dakārā bija paredzēts 20. janvārī.

2007. gada "Lisabona-Dakāra" sestās vietas ieguvējs Jānis Vinters.
2007. gada "Lisabona-Dakāra" sestās vietas ieguvējs Jānis Vinters. Foto: AFI

Tajā pašā laikā organizatori apstiprināja, ka 2008. gada sacīkšu atcelšana nenozīmē, ka rallija mūžs ar to ir galā, un 2009. gadā "Lisabona-Dakāra" atkal notiks.

Vakar visas komandas un dalībnieki jau bija izgājuši tehnisko apskati, un piektdien bija paredzēts veikt pēdējo sagatavošanos pirms rīt paredzētā starta.

Latvijas delegācijas sastāvā šogad bija motobraucēji brāļi Jānis un Einārs Vinteri, autoekipāžas - Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Jānis Āzis/Ainārs Princis, Andris un Krists Feldmaņi, Jānis Naglis/Agris Pētersons un Aldis Vilcāns/Artūrs Masteiko.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu