Lauris Freibergs: ”Superkausam esam gatavi par 90%”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī aiz loga vēl ziema un daudzi turpina aktīvi nodarboties ar mīļotajiem ziemas sporta veidiem, „Superkausa” pirmais posms jau klauvē pie durvīm.

Kā jau lielākā daļa motokrosistu zina, tas būs jauns motokrosa seriāls, kas norisināsies piecos posmos plus Superfināls. Sacensību dienā sportisti veiks trīs dinamiskus braucienus pa 5 apļiem 7 dažādās klasēs.

Sacensību ģenerālsponsors būs FOX Racing pārstāvji Latvijā firma Speedside. FOX ir izveidojusi pasaulē labāko motokrosa apģērbu, kas spēj izturēt šā tehniskā sporta veida sarežģītos braukšanas apstākļus. Ar FOX gādību tiks nodrošināts balvu fonds komandu kopvērtējumā.

"Rokstar", kas ir pazīstams ar saviem atspirdzinošajiem dzērieniem aktīva dzīvesveida piekritējiem un ir viens no lielākajiem ekstrēmo sporta veidu atbalstītājiem pasaulē, tagad arī kļuvis par "Superkausa" atbalstītāju. Pateicoties "Rockstar", Superkausa sacensības tiks iemūžinātas video.

Firma "Motofavorīts" nodrošinās "Superkausā" tehnisko palīdzību, lai arī sportisti, kurus sacensībās būs piemeklējusi kāda ķibele, varētu veiksmīgi sasniegt finišu.

Bez balvu fonda sportisti tiks apbalvoti vairākās citās nominācijās. Piemēram - "Gada dinastijas trofeja" Superkausa fināla ietvaros (tiks skaitīti kopā tēva un dēla iegūtie punkti jebkurā klasē). Balvas saņems arī sportists, kas būs uzrādījis dienas labāko apļa laiku.

Jau februāra sākumā tika sākta "Superkausa" dalībnieku reģistrācija internetā. Pirmajā mēnesī sportistu interese ir bijusi ļoti liela. Sacensībām šobrīd jau reģistrējušies 97 sportisti, no kuriem 70 jau izņēmuši licences. Organizatori plāno, ka sacensībās kopumā piedalīsies ap 120 sportistu. Sacensībās MX Pro klasēs redzēsim labākos Latvijas un, iespējams, arī pa kādam Igaunijas un Lietuvas sportistam, kā arī būs kāds pārsteigums, ko ir sarūpējuši sacensību organizatori. Pro klases sportisti, kuri vecāki par 30 gadiem, saņems specbalvu.

Iepazīstoties ar dalībnieku sarakstu, jau šobrīd varam apgalvot: ja negadīsies kas ārkārtējs, sacensībās mēs redzēsim Robertu Justu, Kristeru Teko, Mārtiņu Aleksandroviču, Agri Neiju, Dāvi Līvu, Ati Pārumu, Rinaldu Dišleru Kirilko un daudzus citus. To dalībnieku sarakstu, kas izņēmuši licences, varat izlasīt www.moto-x.lv .

Organizatori rūpīgi sakārto un uzlabo trases. Kuldīgas un Dobeles trases būs pilnībā atjaunotas, kas ir arī ieguldījums kopējā Latvijas motokrosa attīstībā. Visas trases tiek pārveidotas tā, lai būtu droši un patīkami braukt, un te lieti noder mūsu pagājušā gada labākā motokrosa meistara Laura Freiberga uzkrātā pieredze, kas ir šo sacensību direktors.

Un, skatītāji, par jums arī ir padomāts! Lai diena paietu tikpat dinamiski kā sportistiem, varēsiet iesaistīties dažādos konkursos un tikt pie balvām no mūsu atbalstītājiem. Sportiskākie līdzjutēji varēs piedalīties fanu skrējienā pa trasi. Būs iespēja tikt pie FOX kuponiem un iegādāties FOX apģērbus un aksesuārus ar atlaidēm. Un vēl garšīgās "Rockstar" enerģijas dzērienu degustācijas... Būs arī padomāts par šašliku un desiņām, piedevām skatītājs ar drošu sirdi varēs nobaudīt Aldara aliņu, jo, kā labajos "krievu laikos", MX4 Dobeles Fanu buss par simbolisku samaksu aizvedīs un atvedīs līdzjutējus no tuvākās apkaimes. Tiem, kuri vēlēsies sacensības apmeklēt lētāk, būs iespēja iegādāties abonementu uz visu sezonu. Vēl jāpiebilst, ka žurnāla Klubs Zelta kartes īpašniekiem ieeja sacensībās būs par brīvu.

Foto servisu nodrošinās vienam no Latvijas labākajiem motokrosa fotogrāfiem Rolandam Rudītim piederošā kompānija RR UNLIMITED, kuras mājas lapā sportisti varēs gan apskatīt bildes, gan tās iegādāties.

Atgādinām Superkausa FOX Lielās balvas norises vietas.

19.04. Ziras, Ventspils rajons

17.05. Aizpute, Liepājas rajons

21.06. Dobele, Dobeles rajons

05.07. Kuldīga, Kuldīgas rajons

30.08. Saldus, Saldus rajons

06.09. Laža, Liepājas rajons

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu