Puķītim augstā astotā vieta Eiropas čempionāta 500 metru distancē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas jaunais šorttrekists Roberto Puķītis sestdien izcīnīja augsto astoto vietu Eiropas čempionāta 500 metru distancē.

Puķītis izcīnīja otrās vietas savos slidojumos pirmajās trijās kārtās un negaidīti sasniedza pusfinālu. Tomēr slidojumā par iekļūšanu finālā Latvijas sportists palika ceturtajā vietā, distances kopvērtējumā ieņemot astoto vietu 49 dalībnieku konkurencē.

Tikmēr līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Latvijas pašreiz labākais sportists Jēkabs Saulītis, kurš noslēgumā ieņēma 15.vietu.

Sievietēm pieredzējušā Evita Krievāne aizkļuva līdz otrajai kārtai un noslēgumā ierindojās 20.vietā, bet jaunā Ilze Urtāne nepārvarēja pirmo kārtu, paliekot 34.vietā starp 37 dalībniecēm.

Piektdien aizvadītajās sacensībās 1500 metru distancē nevienam Latvijas šorttrekistam neizdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Eiropas čempionāts svētdien noslēgsies ar sacensībām 1000 metru distancē.

Latvijas vadošais sportists Haralds Silovs šajā sezonā startē ātrslidošanā.

Pagājušajā gadā Silovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta absolūtajā vērtējumā, zaudējot vienīgi francūzim Tibo Fokonē. Vēlāk Fokonē tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, tomēr joprojām nav oficiālas informācijas, kāds sods viņam piespriests. Ja Fokonē saņemtu diskvalifikāciju, viņš zaudētu Eiropas čempiona titulu, kas tiktu Silovam.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Fokonē uzvarēja pilnīgi visās distancēs, bet Silovs izcīnīja sudrabu 1000 metru slidojumā, bija trešais 500 metru distancē un ceturtais 1500 metru sacensībās.

Arī iepriekš Eiropas čempionātos šorttrekā Silovs startējis sekmīgi - 2008.gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu