Superkausa motokrosa seriālā turpmāk notiks divi braucieni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Superkausa motokrosa seriālā turpmāk vienā posmā vienā klasē tiks aizvadīti divi braucieni iepriekš veikto trīs vietā, aģentūru LETA informēja organizatori.

Superkauss tika aizsākts 2009.gadā, kad seriāls tika prezentēts ar mazliet īsākiem, bet dinamiskākiem braucieniem, un šo trīs sezonu laikā tas ieguvis arvien lielāku popularitāti.

Turpmāk profesionāļu «MX Pro» klasē pirmais brauciens ilgs 15 minūtes + viens aplis, bet otrajā braucienā tiks aizvadīti septiņi apļi.

Šogad seriālā būs pieci posmi un sacensības otro reizi notiks arī Vidzemē - čempionāts tiks atklāts 13.maijā Valmierā, Kūļu mototrasē, turklāt šīs sacensības notiks leģendārā Gaujas kausa ietvaros.

Pēc tam otrais posms notiks 27.maijā Aizputē, trešais posms 17.jūnijā risināsies Dobelē, 26.augustā sportisti pulcēsies Kandavā, bet seriāls 16.septembrī noslēgsies Saldū.

Šosezon organizatori veikuši vēl vairākas izmaiņas - «Kvadri 14+» klase apvienota ar «Kvadri Pro», «Mx7+», «MX13+» un «MX30+» klases mainījušas nosaukumus, pārtopot par vienkārši Junioru, Jauniešu un Senioru klasēm.

Tāpat tiks palielināts «MX Pro» klases balvu fonds, bet «MX Pro» klasē komanda vienā posmā drīkstēs piesaistīt tikai divus leģionārus.

Sportistiem, kuri vēlas saglabāt 2011.gada starta numurus, reģistrācija sacensību mājaslapā «superkauss.lv» jāveic līdz 5.februārim.

Organizatori ir pārliecināti, ka veiktās izmaiņas ir solis tuvāk mērķim izveidot «Superkausu» par spēcīgāko un prestižāko motokrosa seriālu Austrumeiropā.

«Mani kā komandas vadītāju šīs izmaiņas apmierina. Kvadru nav tik daudz, lai tos dalītu divās klasēs - tas ir pilnīgi skaidrs. Ja runājam par divu braucienu formātu, tad esmu šīs idejas atbalstītājs,» izteicās «MX4 Dobele» komandas vadītājs Māris Sniķeris. «Tas ir kā kompromiss starp sportisko pusi un šovu. Garais brauciens būs mazliet godīgāks no sportiskā viedokļa, savukārt īsajā jau iespējami dažādi pārsteigumi un tas ir mazliet interesantāks skatītājiem.»

«Esmu priecīgs par jauno kārtību. Garais brauciens ļaus visu »salikt pa vietām« un būs godīgāks no sportiskās puses. Man noteikti izdevīgāki ir garāki braucieni,» uzsvēra motobraucējs Toms Macuks, kurš nākamajā sezonā būs viens no galvenajiem favorītiem «MX Pro» klasē, izsakot arī vēlmi, lai kvadriciklu sacensības notiktu pēc solomotociklu mačiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu