Sāpīgais, sāpīgais zaudējums (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: euroleague basketball

ULEB kausa izcīņas atotdaļfināla atbildes spēlē Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" otrdien Itālijā dramatiskā mača galotnē ar 83:85 zaudēja vietējam klubam Redžioemilijas "Landi Renzo" un izstājās no turpmākās cīņas par Eiropas klubu basketbola otro vērtīgāko trofeju.

Viena metiena deficīts

Tieši kā pirms gada ULEB kausa izcīņas ceturtdaļfināla mačā ar serbu "Hemofarm", arī pret itāļu "Landi Renzo" ventspilniekiem pietrūka tikai viena paša precīza metiena, lai divu spēļu summā svinētu uzvaru - 83:85.

Pa ceturtdaļām - 17:20, 19:19, 23:25, 24:21.

Pirms nedēļas abu komandu pirmajā mačā "BK Ventspils" savā laukumā bija pārāki ar minimālu rezultāta starpību - 87:86.

Spēles pēdējās sekundēs visu izšķīra veiksme - pie rezultāta 83:84 (kas deva pagarinājumu) itālis Marko Karra realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, tomēr kļūt par īstu mača varoni ventspilniekam Rašīdam Brokenboro neizdevās. Viņa pēdējo sekunžu metiens bija neprecīzs, un jau otro gadu pēc kārtas "BK Ventspils" piedzīvoja īstu šoku spēles galotnē...

Sāpīgs, ļoti sāpīgs zaudējums spēlē, kurā, itin sekmīgi neļaujot pretiniekiem iegūt lielu pārsvaru un cīnoties līdz galam, veiksme galu galā tomēr novērsās no Latvijas čempioniem.

Brokenboro bija komandas vilcējs visa šā mača garumā, kļūstot par rezultatīvāko visā spēlē ar 30 punktiem - 2p 7/13, 3p 4/7, sm 4/4. Dalrons Džonsons pievienoja vēl 18 punktus, bet pa 12 - Enrikes Klemonsa un Mariona Petrāviča kontā.

Lietuvietis zem groziem izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas.

Izšķirīgajos brīžos vērtīgus piecus punktus (pustālais un trīspunktnieks) iemeta arī Ivars Timermanis (att.), kurš laukumā šoreiz izgāja tikai uz sešām minūtēm.

Ventspils starta piecnieks: Enrike Klemonss, Uģis Viļums, Dalrons Džonsons, Terenss Tomass, Marions Petrāvičs.

Veiksmīgā pakaļdzīšanās uz leģionāru rēķina

Pirmo punktu šajā spēlē guva Džonsons, tomēr kopumā pirmajās desmit minūtēs notikumus laukumā diktēja mājinieki. Pēc pirmās ceturtdaļas pietiekami cerīgs rezultāts Latvijas superklubam - 17:20.

Spēles astotajā minūtē itāļiem izdevās izvirzīties vadībā ar 17:10, tomēr īstajā brīdī tālmetienu realizēja Brokenboro. Pēc mirkļa viņš bija precīzs arī no groza apakšas, bet punktu ceturtdaļai ar bumbas triecienu no augšas pielika Džonsons.

Dalrons Džonsons.
Dalrons Džonsons. Foto: AFI

Arī otrās ceturtdaļas izskaņā laukuma saimnieki vēlreiz panāca septiņu punktu pārsvaru (37:30), tomēr viesi turpināja cīnīties līdz galam un līdera lomu atkal uzņēmās Brokenboro, kurš guva četrus punktus, un Džonsons, kurš iemeta abus soda metienus.

Puslaiks - 36:39.

Un tāpat arī trešajā ceturtdaļā "Ventspils" visu laiku atradās iedzinēju lomā, bet kritiskais brīdis, ar klasisko septiņu punktu deficītu, šoreiz pienāca ceturtdaļas viducī - 47:54. Ventspilnieku glābēji gan atkal bija tie paši - Brokenboro guva desmit (!) punktus pēc kārtas, bet Džonsons pievienoja vēl divus precīzus soda metienus un cerības uz labvēlīgu iznākumu divu spēļu summā saglabājās - 59:64.

Glābējs Timermanis, snaiperis Brokenboro

Spēles pamatlaika pēdējās desmit minūtes iesākās veiksmīgi un pēc Pētrāviča 2+1 uz tablo iedegās viesus apmierinošais neizšķirts 64:64.

Ievērojot visu trīs (!) pirmo spēles ceturtdaļu tradīciju, "Landi Renzo" 37. minūtē atkal sasniedza maģisko plus septiņi robežu - 77:70. Neapturams šajos brīžos bija 2,06 metrus garais austriešu uzbrucējs Benjamins Ortners, kurš ceturtajā ceturtdaļā guva pavisam 16 (!) punktus, bet visā spēlē bija rezultatīvākais savā komandā ar 19.

Foto: euroleague basketball

Spītējot Ortnera veiksmei, ventspilnieki, turpināja cīnīties. Vispirms Klemonss trāpīja no tālās distances, bet tad Timermanis, kas visu spēli bija nosēdējis uz rezervistu soliņa, ar svaigiem spēkiem nāca laukumā un minūti pirms spēles beigām ar trīspunktnieku samazināja rezultāta starpību līdz 79:81.

Cerības līdz pat pēdējai sekundei...

Pēdējās 60 pamatlaika sekundes laukumā jau norisinājās "spēlēšanās" ar noteikumu pārkāpumiem un soda metieniem. Ventspilniekiem šī taktika šķietami nesa augļus, jo Brokenboro no soda metienu līnijas bija precīzs visos četros gadījumos, turpretim mājinieki no sešiem sodiņiem trāpīja tikai četrus.

Viss jau būtu labi, ja tikai uz viļņa esošajam Brokenboro būtu atlicis kaut nedaudz vairāk laika izšķirīgajam uzbrukumam...

ULEB kausa ceturtdaļfinālā "Landi Renzo" tiksies ar ventspilniekiem labi pazīstamo Vršacas "Hemofarm", kas šodien atbildes spēlē savā laukumā ar 85:67 uzvarēja spāņu "Etosa Alicante" (pirmajā mačā 63:72).

Statistika: Ventspils - 2p 21/41, 3p 15/32, sm 15/22, Landi Renzo - 2p 20/38, 3p 9/24, sm 14/16.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 35, Landi Renzo - 32.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Uģis Viļums 3 p., Raitis Grafs 1 p.+ 3 a.b., Mārtiņš Skirmants 0 p.+ 3 a.b., Jānis Blūms 0 p., Kristaps Purnis 0 p., Terenss Tomass 0 p.

Bodiroga un Co "izsvēpē" favorītus

Ceturtdaļfinālā šodien sensacionāli iekļuva Itālijas komanda Romas" Lottomatica", kas izbraukumā negaidīti ar 74:70 pārspēja turnīra galvenos favorītus Kazaņas "Unics" (pirmajā spēlē 91:86).

14 punktus uzvarētāju labā guva leģendārais serbu basketbolists Dežans Bodiroga. Zaudētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Šergejs Čikalkins, pa 12 - igauņa Martina Mūrsepa un lietuvieša Sauļa Štomberga rēķinā.

"Lottomatica" pretinieki 1/4 finālā noskaidrosies rīt mačā starp "Hapoel Migdal" un "Euphony Bree".

Šķēle un Co kapitulē Maskavā

Maskavas "Dinamo" arī atbildes spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 87:63 uzvarēja Beļģijas "Charleroi". Latvijas izlases aizsargs Armands Šķēle nospēlēja nepilnas astoņas minūtes, kuru laikā guva divus punktus, divreiz rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra divas bumbas.

"Dinamo" nākamajā "play off" kārtā tiksies ar Belgradas "Crvena Zvezda", kas šodien ar 82:85 zaudēja "Lukoil Academic", tomēr divu spēļu summā bija ievērojami pārāki.

Divu Grieķijas komandu duelī "Aris" tikai otrajā pagarinājumā ar 112:105 salauza "Panionios" pretestību un ceturtdaļfinālā tiksies ar Francijas "Adeco Asvel", kas divu spēļu summā apspēlēja Serbijas "Zeleznik".

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu