Vinters devītais, Dakarā pirmās sēras (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigarrt.lv

Augsto devīto vietu maratonrallija Lisabona - Dakara ceturtajā posmā otrdien izcīnīja Latvijas motobraucējs Jānis Vinters, diemžēl šīsdienas sacensības aizēnoja pirmais nāves gadījums, kad pagaidām nenoskaidrotos apstākļos avāriju piedzīvoja un bojā gāja Dienvidāfrikas motobraucējs Elmers Saimonss.

"Mūsu rīcībā pagaidām nav sīkākas informācijas par notikušo. Es nevaru atbildēt, kas izraisīja avāriju un kādu iemeslu dēļ gāja bojā Saimonss," šopēcpusdien sacīja rallija direktors Etjēns Laviņjē.

Negadījums konstatēts pēc signāla no satelīta. Brīdī, kad notikuma vietā ieradās avārijas dienests un mediķi, Saimonss bija miris.

Liktenīgs izrādījās simt četrdesmitais no 405 ātrumposma kilometriem.

Šis ir jau trešais gads pēc kārtas, kad Lisabonas-Dakaras rallijā iet bojā motobraucējs. Pagājušajā gadā Dakaras smiltīs izdzisa austrālieša Endija Kaldekota dzīvība, bet 2005. gadā gāja bojā divi motobraucēji - Fabricio Meoni un Hosē Manuels Peress.

Pavisam kopš 1979. gada, kad notika pirmais rallijs līdz Dakarai, dzīvību zaudējuši 47 sportisti.

Jānis Vinters šodien finišēja labāko Dakaras braucēju pulkā un kopvērtējumā no 22. vietas pakāpās uz 19. Viņa vecākais brālis Einārs Vinters šodien mērķi sasniedza 27. vietā un summā no 38. pozīcijas pakāpās uz 31.

Par posma uzvarētāju motobraucēju konkurencē kļuva spānis Marks Koma, kas ir līderis arī kopvērtējumā un savu tuvāko sekotāju, citu spāni Estevē Pujolu apsteidz par 11 minūtēm un 50 sekundēm.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu