Dažāda spriedze un rezultāti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas basketbola līgu savienības (ULEB) kausa izcīņas izslēgšanas spēļu astotdaļfināla pirmie mači aizritējuši ar dažādu spriedzes pakāpi, un arī fiksētie rezultāti ir krasi atšķirīgi.

RB iepriekšējā numura slejās jau aprakstītā BK "Ventspils" uzvara ar 87:86 pret Redžioemiljas "Landi Renzo" (Itālija) bija viena no spraigākajām cīņām un pagaidām (vēl viens astotdaļfināla mačs notika vakar, un tajā Brē "Euphony Basket" (Beļģija) uzņēma Telavivas "Hapoel Migdal" (Izraēla)) ir vienīgā, kuras beigās sāncenšus šķīra tikai viens punkts. Divas "acis" pirmajā astotdaļfināla spēlē šķīra divus Grieķijas klubus Atēnu "Panionios" un Saloniku "Aris". Šī cīņa beidzās ar 72:70 ventspilnieku bijušo A grupas biedru "Aris" labā. Savukārt vislielākā punktu starpība (23) tika fiksēta Francijā, kur Lionas "Adecco Asvel" ar 90:67 lika trūkties Belgradas BC FMP (Serbija un Melnkalne).

20 punktus būs jāmēģina atspēlēt BK "Ventspils" grupas biedriem Sofijas "Lukoil Academic" (Bulgārija), kas izbraukumā ar 71:91 piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda" (Serbija un Melnkalne). Savukārt ventspilnieku un "Landi Renzo" pāra nākamo iespējamo ceturtdaļfināla sāncenšu pirmajā "duelī" Alikantes "Etosa" (Spānija) ar 72:63 pārspēja Vršacas "Hemofarm" (Serbija un Melnkalne). Viegli neklājās arī vieniem no favorītiem Kazaņas "Unics" (Krievija), kas viesos ar 86:91 piekāpās Romas "Lottomatica" (Itālija).

Savukārt par iespējamajiem ULEB kausa ieguvējiem daudzinātie Maskavas "Dinamo" basketbolisti izbraukumā ar 81:67 uzvarēja Šarleruā "Spirou Basket". Dinamiešu rindās spēlējošais bijušais BK "Ventspils" amerikāņu viesspēlētājs Mairs Četmens guva 23 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bet pieļāva arī 8 kļūdas. Savukārt zaudētāju rindās Armands Šķēle maču sāka starta piecniekā, spēlēja 24 ar pusi minūtes, gūstot 8 punktus, izcīnot 3 atlēkušās un vienu bumbu pārtverot, kā arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Maz ticams, ka "Spirou Basket" izdosies revanšēties atbildes spēlē Maskavā, un tāpēc jau tagad gandrīz droši var apgalvot, ka trešo gadu pēc kārtas Šarleruā "Spirou Dome" arēnā ULEB kausa izcīņas fināls risināsies bez mājinieku vienības piedalīšanās. 7. februārī notiks astotdaļfināla otrie mači.

Helmanim zaudējums

Tikmēr ULEB Eirolīgā A grupas priekšpēdējā spēlē Uvis Helmanis Bambergas GHP (Vācija) sastāvā ar 68:73 piekāpās Vitorijas "Tau Ceramica" (Spānija). Helmanis nospēlēja 21 minūti, gūstot 11 punktus (2 p. 1/0, 3 p. 5/2, sodi 6/5) un izcīnot 6 atlēkušās bumbas. GHP, kas ar 6 uzvarām un 7 zaudējumiem ieņem 5. vietu A grupā, jau pirms tam bija nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā.

Dāmām uzvaras

Savukārt Latvijas sieviešu izlases centra spēlētāja Ieva Kubliņa un pagājušā gada Eiropas labākā jaunā basketboliste Anete Jēkabsone pārliecinoši aizvadījušas pirmās astotdaļfināla spēles savu klubu sastāvos Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā. Kubliņa Viļņas "Lietuvos Telekomas" sastāvā sērijas (tā ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām) pirmajā mačā palīdzēja ar 71:62 pieveikt Neapoles "Phard" (Itālija). Ieva spēli sāka starta piecniekā, spēlēja 26 minūtes, ar 12 gūtajiem punktiem (2 p. 8/3, 3 p. 2/1, sodi 4/3) kļūstot par otru rezultatīvāko basketbolisti savā vienībā, kā arī izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, divreiz bloķēja sāncenšu metienus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja.

Uzvaru guva arī Jēkabsone "Bourges Basket" rindās, ar 77:69 pieveicot Krakovas "Wisla" (Polija). Jēkabsone spēlēja 24 minūtes, gūstot 13 punktus (2 p. 4/1, 3 p. 9/3, sodi 2/2), divreiz rezultatīvi piespēlēja un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu. Rīt notiks astotdaļfināla sēriju otrie mači.

Viena punkta cena

Dramatisku zaudējumu FIBA Eiropas kausa izcīņā vīriešu komandām piedzīvoja Kaspars Kambala un Stambulas "Fenerbahce". Šī turnīra otrās kārtas I grupas pēdējā spēlē Turcijas klubs savā laukumā ar 68:71 piekāpās Sanktpēterburgas "Dinamo" (Krievija) un palika 3. vietā. No iekļūšanas ceturtdaļfinālā "Fenerbahce" šķīra tikai viens punkts, jo "Dinamo" un "Fenerbahce" I grupā izcīnīja pa 3 uzvarām un piedzīvoja pa 3 zaudējumiem, ar vienādu punktu starpību aizvadīja savstarpējos mačus (pirmajā aplī Sanktpēterburgā ar 86:83 uzvarēja "Fenerbahce"), bet augstāku vietu gala vērtējumā ieņēma dinamieši, jo viņiem bija labāka visās spēlēs gūto un zaudēto punktu starpība. 1. vietu grupā ieņēma BK "Kijev" (4 – 2). Kambala pēdējo maču sāka Turcijas kluba starta piecniekā, spēlēja 35 minūtes, gūstot 15 punktus (2 p. 6/4, sodi 9/7) un izcīnot 4 atlēkušās bumbas.

Lai arī "Fenerbahce" no FIBA Eiropas kausa tālākās izcīņas ir izstājusies, Kasparam Kambalam šajā sezonā gan vēl acīmredzot nāksies aizvadīt vismaz vienu spēli, jo viņš joprojām ir absolūtais līderis līdzjutēju balsojumā par FIBA Zvaigžņu mača (notiks 14. martā Limasolā (Kipra)) sākuma piecniekiem. Par viņu savas balsis atdevuši 33,7% karsēju, bet balsošana internetā beigsies jau rīt. Tādējādi ir maz ticams, ka kāds varētu Latvijas basketbolistu pārspēt.

FIBA Eiropas kausa izcīņas otrās kārtas L grupā sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja arī Igora Miglinieka trenētā vienība Limasolas EKA AEL (Kipra). Tiesa, jau pirms šī mača bija zināms, ka komanda ceturtdaļfinālā neiekļūs.

"Lappenranta" pusfinālā

Noskaidroti arī visi pusfinālisti FIBA Eiropas pretendentu kausa izcīņā, kurā pirms sezonas iekļūt solīja arī Latvijas galvaspilsētas klubs BK "Rīga 05", taču netika tālāk par grupu turnīru. Toties šo sacensību fāzi ir sasnieguši rīdzinieku grupas biedri Lapēnrantas NMKY (Somija), kas divu spēļu summā mērosies spēkiem ar Južnijas "Himik" (Ukraina) un Juri Umbraško. Otrajā pusfinālā spēlēs Gundara Vētras trenētais Permas "Ural Great" pret Larisas "Olympia" (Grieķija). Pirmie mači notiks februāra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu