Par ULEB kausu - bez priekšrocībām (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

ULEB kausa izcīņas grupu turnīra pēdējā kārtā Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" vakar izbraukumā zaudēja Vācijas čempionāta līderiem Berlīnes "Alba", tomēr jau trešo gadu pēc kārtas turpinās cīņu ULEB kausa "play off" mačos.

Pamatturnīra pēdējā spēlē "BK Ventspils" tā arī nespēja lauzt nepatīkamo tradīciju un jau piektajā izbraukuma mačā pēc kārtas piedzīvoja zaudējumu - 78:91.

Pa ceturtdaļām - 22:21, 20:18, 17:21, 19:31.

Pēc pirmā puslaika vēl nedaudz priekšā bija Latvijas čempioni, tomēr izšķirīgie notikumi risinājās tikai pēdējās desmit minūtēs, un tie nebija labvēlīgi Latvijas komandai.

Rezultatīvākais "BK Ventspils" rindās ar 15 punktiem bija Rašīds Brokenboro (3 a.b. + 3 piesp.), Uģis Viļums pievienoja vēl 13 punktus, bet Ivara Timermaņa kontā - 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas.

Berlīniešiem pa 19 punktiem guva Maiks Penbertijs un Jovo Stanojevičs.

Šis bija "Ventspils" piektais zaudējums sezonā, taču ar savā laukumā izcīnītajām piecām uzvarām, izrādījās pietiekoši, lai A grupā ieņemtu ceturto vietu un turpinātu cīņu par ULEB kausu.

20. janvārī notiks astotdaļfināla pāru izloze, diemžēl ventspilniekiem nākamie pretinieki būs jāmeklē starp trīs citu grupu uzvarētājiem - Krievijas superklubiem Kazaņas "Unics" un Maskavas "Dinamo" un "Landi Renzo" vienību no Itālijas pilsētas Redžiānas.

"Unics" savā grupā piedzīvoja tikai vienu zaudējumu un atkārtoja "Ventspils" pagājušā gada panākumu, proti, kļuva par grupu turnīra absolūtajiem uzvarētājiem. "Dinamo" - astoņas uzvaras, bet itāļiem pirmajai vietai grupā pietika ar septiņiem panākumiem.

Rašīds Brokenboro
Rašīds Brokenboro Foto: AFI

Mačā ar Berlīnes "Alba" ventspilniekiem katastrofāli negāja metienos no tuvās un pustālas distances (2p 9/33!), kā arī pārliecinoši tika zaudēta cīņa par atlēkušajām bumbām.

Grozs: BK Ventspils - 34, Alba Berlin - 53.

Pirmajā puslaikā Latvijas superkluba pārsvars sasniedza pat 11 punktus un, teicami strādājot trīspunktu "artilērijai", vēl pēdējās ceturtdaļas sākumā viesi bija vadībā ar 64:60.

Tomēr tieši tad arī vācieši negaidīti "atvērās" no tālās distances un īsā laikā viņiem izdevās varens izrāviens ar 19:0 (!), kas arī izšķīra spēles likteni par labu komandai, kurai pēdējās "play off" cerības bija izplēnējušas jau pirms nedēļas.

Jaunais "Ventspils" komandas saspēles vadītājs Rikijs Klemonss savā ULEB kausa debijas spēlē tika laukumā uz 16 minūtēm, kuru laikā guva astoņus punktus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un divreiz kļūdījās - 2p 0/3, 3p 2/4, sm 2/2.

Statistika: Ventspils - 2p 9/33, 3p 15/32, sm 15/22, Alba Berlin - 2p 23/59, 3p 7/15, sm 24/32.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Jānis Blūms 9 p., Dalrons Džonsons 6 p.+ 9 a.b., Kristaps Purnis 5 p., Marions Petrāvičs 5 p., Terenss Tomass 3 p.+ 4 a.b., Pāvels Veselovs 2 p., Mārtiņš Skirmants 0 p., Raimonds Vaikulis 0 p.

Uz Berlīni "Ventspils" bija atbraukusi bez komandas pamatcentra Raita Grafa, kam bija piešķirta brīvdiena pirms "play off" mačiem un dota iespēja līdz galam sadziedēt potītes savainojumu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu