Ventspils pret Berlīni (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar pulksten astoņos pēc Latvijas laika, vienlaikus visā Eiropā sāksies ULEB kausa izcīņas pēdējas grupu turnīra spēles. Latvijas čempioni "BK Ventspils", kas jau pirms nedēļas kvalificējās izslēgšanas spēlēm, šodien Berlīnē mērosies spēkiem ar vietējo komandu "Alba".

Vēl viena izšķiroša spēle

Abu komandu pirmajā mačā ventspilnieki savā laukumā visai sarežģītā spēlē izcīnīja uzvaru ar 88:78. Šobrīd Vācijas klubs jau ir zaudējis pat teorētiskas iespējas kvalificēties "play off" turnīram, taču tas nenozīmē, ka Berlīnē šovakar notiks muļķa dzīšana.

"Alba", kas Vācijas Bundeslīgā joprojām saglabā pirmo vietu (skat. otro grafiku), nedēļas nogalē piedzīvoja otro zaudējumu sezonā un savu līdzjutēju priekšā nav tiesīgi zaudēt arī tādā spēlē, kas neko neizšķir.

No rezultāta viedokļa "neko neizšķir" - attiecas tikai uz vāciešiem, jo Kārļa Muižnieka brigādei uzvara ir vairāk nekā nepieciešama. Pozitīva iznākuma gadījumā, "BK Ventspils" garantē vismaz trešo vietu A grupā, un, ja vēl "Estudiantes" savā laukumā apspēlē "Euphony Bree", tad tā jau ir otrā vieta grupā, kas astotdaļfinālā garantē sava laukuma priekšrocības un iespējams arī nedaudz vājāku pretinieku.

"Play off" pirmās kārtas pāru izloze notiks 20. janvārī Barselonā, bet pirmās spēles - jau šī paša mēneša 31. datumā.

Plus Klemonss, mīnus Grafs

"Ventspils" komanda uz Eiropas metropoli ir devusies ar jauno saspēles vadītāju - amerikāni Rikiju Klemonsu ierindā, kuram vajadzības gadījumā būs jādod atelpa komandas līderim Jānim Blūmam.

Klemonss savas jaunā kluba rindās ir paspējis nospēlēt tikai vienu spēli, taču ar pietiekami labiem rezultātiem. Baltijas Basketbola līgas pēdējā mačā, kurā venstpilnieki ar 110:62 pārspēja "Valmieru", Rikijs gan organizēja saspēli, gan meta bumbas grozā - 20 punkti, deviņas rezultatīvas piespēles un divas pārtvertas bumbas.

Debija ULEB kausā - pagaidām vēl ies secen Mārim Ļaksam, kurš tikai nesen atgriezies savā dzimtajā klubā un spēlē ar valmieriešiem guva 11 punktus.

Kopā ar komandu uz Berlīni nav aizbraucis arī "Ventspils" centrs Raitis Grafs, kam ir dota iespēja atpūsties un izārstēt potītes savainojumu, lai labāk sagatavotos "play off" mačiem.

Vācieši ar NBA čempionu

Foto: euroleague basketball

Ventspils spēlē lielākās galvassāpes mājiniekiem sagādāja amerikāņu aizsargi - Maiks Penbertijs (att.) un Holiss Praiss, kuri guva attiecīgi 27 un 19 punktus.

2001./2002. gada sezonā Penbertijs Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par NBA čempionu.

6. decembrī Ventspilī, Latvijas čempioni vāciešus salauza tika ceturtajā ceturtdaļā, ko uzvarēja ar 32:18. Savu labāko spēli "Ventspils" rindās toreiz aizvadīja Rašīds Brokenboro, kurš guva 29 punktus.

Izšķirošo spēli par vietu "play off" turnīrā šovakar aizvadīs Beļģijas "Charleroi", kur viens no vadošajiem spēlētājiem ir Latvijas izlases aizsargs Armands Šķēle (att. pa kreisi).

Lai iegūtu ceturto vietu savā grupā "Charleroi" šodien savā laukumā ir jāizcīna uzvara mačā ar grupas pastarīšiem portugāļu "Queluz Sintra". Šīs spēles tiešo translāciju šovakar pulksten 20.00 jūs varat vērot kanālā "Eurosport 2".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu