Dārziņš: Bija iespēja sasniegt ko augstāku (43)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts

Hokeja izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš pēc pasaules čempionāta (PČ) sarunā ar Latvijas žurnālistiem atzina, ka Vācijā bija laba iespēja komandai sasniegt ko augstāku, spēlētāji darījuši, ko varējuši, diemžēl ne viss sanācis.

"Vienmēr gribas sasniegt jaunas virsotnes, un nākamais solis bija tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. It kā tas šķiet nereāli, bet sakrita apstākļi, ka otrā grupā veiksmīgi spēlē tās komandas, kas ir vienā līmenī ar mums. Tā ka, iespējams, mēs tiktu uz kādu komandu, kuru apspēlējam regulāri, un būtu visas iespējas to izdarīt arī šoreiz. Žēl, ka to neizdarījām, taču nav arī ko gausties - darījām, ko varējām," sacīja Dārziņš.

Spēlē ar Čehiju varējis nojaust, ka pretinieks kurinās spēles tempu, jo Latvijas izlasei iepriekšējais mačs bija svētdien, bet čehiem bija brīvdiena. "Pirmo vilni mēs izturējām, iniciatīva arī turpmāk bija viņiem, bet tas bija tas, ko mēs gribējām - iedzelt ar asiem pretuzbrukumiem. Taču uzkāpām paši uz tā grābekļa un dabūjām divus pretuzbrukumus vairākumā. Tas arī bija spēles lūzums," atzina uzbrucējs un piebilda, ka vairākumā šoreiz par daudz riskēts, bet pretinieks veiksmīgi izmantojis kļūdas.

Lai gan sezona visiem bijusi gara un nogurdinoša, Dārziņš to neuzskata par attaisnojumu, jo arī citiem spēlētājiem citās komandās tā bijusi līdzīga. "Turnīra laikā neviens nežēlojās, gāja un darīja visu labāko, uz ko tajā brīdī bija spējīgs. Tagad ģērbtuvē nav eiforijas un šampanieša par to, ka noturējāmies elites divīzijā. Tajā pašā laikā nekautrējamies par savu sniegumu. Šī bijusi grūta sezona. Neviens pretinieks pasaules čempionātā nav dāvana, un aizvest mājās divas uzvaras ir labāk nekā nekas," uzskata Dārziņš, kurš atšķirībā no citiem PČ šoreiz guva vienus, nevis divus vārtus.

"Neiemetu es divus, bet bija citi čaļi, kas iemeta. Mūsu spēks vienmēr ir komandā, nevis individuāli. Reti būs tā, ka viens vai divi spēlētāji izlasi ievilks ceturtdaļfinālā. Vienmēr ir jāpaļaujas uz kolektīvu," sacīja trešās maiņas uzbrucējs.

Jau ziņots, ka pirmdien pēdējā spēlē PČ grupas turnīrā Manheimā Latvijas izlase ar 1:3 zaudēja Čehijai, kas nozīmēja palikšanu ārpus ceturtdaļfināla dalībnieku skaita. Uzvara pār čehiem Latvijai būtu nodrošinājusi dalību ceturtdaļfinālā, kur spēlēs pa četrām komandām no divām otrās kārtas grupām. Līdz ar to Latvijas izlase neizpildīja LHF uzdevumu iekļūt PČ spēcīgāko valstsvienību astotniekā.

Trijās PČ spēlēs pirmās kārtas grupas turnīrā Latvija uzvarēja Itālijas hokejistus, bet zaudēja Šveicei un Kanādai, savukārt otrās kārtas grupā pirms neveiksmes pret Čehiju pieveica Norvēģiju, bet zaudēja zviedriem.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu