Latvijas izlasi iegāž spēle vairākumā; čempionāts beidzies (1059)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matthew Manor/HHOF-IIHF Images

Ar zaudējumu pasaules čempionātu Manheimā pirmdien noslēdza Latvijas hokeja valstsvienība, kas otrā posma grupu turnīra izšķirošajā spēlē par tikšanu ceturtdaļfinālā 1:3 piekāpās Čehijas izlasei. Divus vārtus Latvijas komanda ielaida, spēlējot vairākumā.

Papildināts viss teksts.

Jau pirmajā minūtē Georgijs Pujacs savā aizsardzības zonā pārkāpa noteikumus, un Latvija bija spiesta aizstāvēties skaitliskajā mazākumā. Čehiem šajās divās minūtēs neko bīstamu pie Masaļska vārtiem izvedot neizdevās, bet vienādos sastāvos Latvijas izlases vārtsargs īsā brīdī divreiz glāba no droša vārtu zaudējuma.

Trešdaļas vidusdaļā Kaspars Saulietis izslidoja pret Tomaša Vokouna sargātajiem vārtiem, tomēr pārspēt pieredzējušo vārtsargu neizdevās.

Pēc brīža Guntis Galviņš un Artūrs Kulda neatļauti kavēja pretinieku, kā rezultātā Latvija 33 sekundes spēlēja pat trijatā pret pieciem. Čehu spiediens tika izturēts, lai gan ''briesmas'' Latvijas vārtu priekšā bija vairākkārt.

Čehijas izlases pārsvaru pirmajās 20 minūtēs izteica arī skaitļi spēles protokolā - metieni 16 pret 2.

Otrās trešdaļas pašā sākumā spēcīgi no labas pozīcijas pa čehu vārtiem meta Lauris Dārziņš, tomēr Vokouns viņa raidījumu tvēra.

Mirkli vēlāk mūsu izlase spēlēja 5:4, bet vārtus guva čehi. Latvijas valstsvienība kļūdījās pretinieku zonā, un pretuzbrukums izveidojās Čehijai, kas noslēdzās ar precīzu Tomaša Rolineka raidījumu - 1:0. 

Pēcāk Latvija vēl divas reizes nokļuva skaitliskajā vairākumā un otrajā reizē atkal zaudēja vārtus, spēlēdami piecatā pret četriem. Otro ripu pretuzbrukumā ar izcili precīzu metienu Masaļska vārtu tālajā devītniekā iemeta tas pats Rolineks.

Jāatzīmē, ka vēl kādā epizodē otrajā trešdaļā ripa izlidoja starp Masaļska kājsargiem, taču brīnumainā kārtā vārtu līniju nešķērsoja. Savukārt Latvijas izlase trijos vairākumos izdarīja vien pāris metienu pa vārtiem.   

Trešo trešdaļu Latvijas hokejisti sāka aktīvi, tomēr čehi, nepieļaujot kļūdas, disciplinēti spēlēja aizsardzībā.

52. minūtē Jānis Sprukts trāpīja pa vārtu stabiņu. Ko neizdarīja Sprukts, to paveica Sergejs Pečura, jau tajā pašā uzbrukumā viņš ar asu plaukstas metienu pirmo reizi pārspēja Vokounu, samazinot starpību līdz minimumam.

Ilgi šāds rezultāts gan nesaglabājās. Jau pēc 46 sekundēm čehi atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Skaistu kombināciju pretuzbrukumā pabeidza Romāns Červenka - 3:1.

Turpinājumā nekādi pavērsieni vairs nenotika, kas nozīmēja - Latvijas izlasei šis čempionāts ir noslēdzies.

Latvija - Čehija 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Vārtu guvēji: Tomašs Rolineks (Koukals) 22:21 (1:0 maz.), Tomašs Rolineks (Koukals) 37:51 (2:0 maz.), Sergejs Pečura (Saulietis) 52:05 (1:2), Romāns Červenka (Novotnijs) 52:51 (3:1).

Metieni: Latvija - 29, Čehija - 25

Soda minūtes: Latvija - 10, Čehija - 14

Vārtsargi: Latvija - Edgars Masaļskis, Čehija - Tomašs Vokouns

Vietu ceturtdaļfinālā nodrošina katras grupas (E un F) labākās četras vienības, bet pārējās vienības turnīru noslēgs 9.-12. vietā.

Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika nosaukts Kristaps Sotnieks, bet Čehijas izlasē - divu vārtu autors Rolineks.

Pasaules čempionātā par labākajiem spēlētājiem Latvijas vienībā atzina Edgaru Masaļski, Arvīdu Reķi un Herbertu Vasiļjevu.

Dienas pirmajā F grupas spēlē Šveice negaidīti ar 2:3 zaudēja Norvēģijas hokejistiem. Savukārt E grupā Somija ar 5:2 pieveica Slovākiju.

Otrā posma pirmajā spēlē Latvijas komanda ar 2:4 piekāpās Zviedrijai, bet nākamajā mačā ar 5:0 uzvarēja Norvēģiju.

Jau ziņots, ka savainojuma dēļ Latvijas izlases rindās čempionāts priekšlaicīgi beidzās uzbrucējam Jurim Štālam, kurš četrās spēlēs atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Līdz šim pēdējo reizi Latvija ar Čehiju tikās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, turklāt divreiz. Pirmajā spēlē čehi bija pārāki 5:2, bet nākamajā mačā Čehija guva virsroku 3:2 papildlaikā. 

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Mārtiņš Raitums.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Jēkabs Rēdlihs un Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Sergejs Pečura, Gints Meija un Kaspars Saulietis.

Kā zināms, Latvijas Hokeja federācija (LHF) par mērķi valstsvienībai izvirzīja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komentāri (1059)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu