Latvijas hokejistiem šovakar izšķiroša spēle ar čehiem (138)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.iihf.com
References: API SITE

Latvijas nacionālā hokeja komanda ar Čehijas valstsvienību šovakar Manheimā plkst. 21.15 pēc Latvijas laika aizvadīs izšķirošo spēli par tikšanu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Tikai uzvara Latvijai ļaus saglabāt izredzes iekļūt labāko astoņu vienību skaitā. Maču tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV3.

Pastāvot dažādiem vietu sadalījuma teorētiskiem variantiem, arī uzvara pār Čehiju, ja vien tā nebūs ar sešu vārtu pārsvaru, vēl negarantēs Latvijai vietu ceturtdaļfinālā, taču būtiski pietuvinās vietu čempionāta astotniekā.

Čehiem vēl paliks rezervē pēdējā spēle ar Kanādu.

Teorētiski pastāv iespēja, ka četras komandas - Kanāda, Čehija, Latvija un Norvēģija - otrās kārtas grupas turnīru noslēdz ar sešiem punktiem, un tādā gadījumā vietu sadalījumu un divas ceturtdaļfinālistes no šo komandu loka noteiks pēc savstarpējo spēļu rezultātiem.

Savukārt zaudējums pret Čehiju Latvijas valstsvienību grupā atstās aiz ceturtdaļfinālistu četrinieka.

Otrās kārtas grupas turnīru Latvija sāka ar zaudējumu 2:4 pret Zviedriju, bet nākamajā cīņā ar 5:0 pārspēja Norvēģiju. No pirmās kārtas grupas Latvija saņēma līdzi zaudējumus pret Šveici un Kanādu.

Lai pasaules čempionātu turpinātu ceturtdaļfinālā, Latvijas valstsvienībai pēc spēlēm ar Zviedriju, Norvēģiju un Čehiju grupā jāgūst vismaz 4. vieta.

Divām pārējām grupas komandām čempionāts būs beidzies. Vēl uz četrām ceturtdaļfinālu vakancēm pretendē sešas E grupas valstsvienības.

Pēdējo reizi Latvija - Čehija tikās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, turklāt divreiz. Pirmajā spēlē čehi bija pārāki 5:2, bet nākamajā spēlē Čehija guva virsroku 3:2 papildlaikā.  

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Mārtiņš Raitums.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Jēkabs Rēdlihs un Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Sergejs Pečura, Gints Meija un Kaspars Saulietis.

Kā zināms, Latvijas Hokeja federācija (LHF) par mērķi valstsvienībai izvirzīja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokeja valstsvienība
Latvijas hokeja valstsvienība Foto: www.iihf.com
Komentāri (138)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu