Latvijas hokejisti otrā posma spēlē tiekas ar norvēģiem (92)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matthew Manor/HHOF-IIHF Images

Latvijas hokejisti svētdien pievakarē tiksies ar Norvēģijas izlasi pasaules čempionāta (PČ) spēlē, kas abām komandām būs izšķiroši svarīga, lai saglabātu cerības pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā.

Spēle Manheimā sāksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika un tiešraidē to varēs redzēt TV3 televīzijā.

Latvijas izlase otrās kārtas grupu turnīrā vēl ir bez punktiem, un zaudējums pret Norvēģiju liegs cerības uz vietu ceturtdaļfinālā. Arī norvēģiem, kam iekrāti tikai trīs punkti par uzvaru pret Čehiju, nepieciešams vēl viens panākums, lai reāli pretendētu uz vietu turnīra labāko komandu astoņniekā.

Latvijas izlasei spēlē nevarēs palīdzēt traumu guvušais uzbrucējs Juris Štāls, kam pasaules čempionāts jau varētu būt beidzies. Savukārt pārējiem spēlētājiem ir tikai sīki savainojumi, kas viņiem neliegs doties laukumā.

Lai gan norvēģi pēc iepriekšējā cīņā piedzīvotās smagās 1:12 sakāves pret Kanādu solīja pret Latviju cīnīties kā visu izšķirošā spēlē, arī skandināvi laukumā nevarēs doties labākajā sastāvā.

Spēle diskvalifikācijas dēļ būs jāizlaiž uzbrucējam Martinam Laumanam-Ilvenam un aizsargam Tomijam Jakobsenam, kurš bija arī izlases kapteinis.

Otrās kārtas grupas turnīru Latvija uzsāka ar zaudējumu 2:4 pret Zviedriju, kā arī no pirmās kārtas grupas saņēma līdzi zaudējumus pret Šveici un Kanādu.

Lai pasaules čempionātu turpinātu ceturtdaļfinālā, Latvijas valstsvienībai pēc spēlēm ar Zviedriju, Norvēģiju un Čehiju grupā jāgūst vismaz 4. vieta. Divām pārējām grupas komandām čempionāts būs beidzies.

Vēl uz četrām ceturtdaļfinālu vakancēm pretendē sešas E grupas valstsvienības.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Edgars Masaļskis, Edgars Lūsiņš, Mārtiņš Raitums.

Aizsargi: Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Māris Jass, Kristaps Sotnieks, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Jēkabs Rēdlihs un Artūrs Kulda.

Uzbrucēji: Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Kaspars Daugaviņš, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Sergejs Pečura, Gints Meija un Kaspars Saulietis.

Komentāri (92)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu