Raikonens varētu atgriezties F1 (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen Racing/McKlein

2007. gada F1 čempions Kimi Raikonens, kurš šogad izmēģina spēkus pasaules rallija čempionātā, jau nākamgad varētu atgriezties tā dēvētā karaliskā autosporta aprindās.

Kā ziņo vācu izdevums Bild, pašreizējais Citroen Junior Team braucējs, kuram rallija sezonas sākums ne tuvu nav bijis veiksmīgs, nākamajā sezonā varētu nomainīt Red Bull Racing pilotu, austrālieti Marku Vēberu. Pilotu maiņas darījuma galvenais lobētājs esot Red Bull saimnieks Dīters Matešics.

Austriešu enerģijas dzērienu ražotājs ir viens no Raikonena personīgajiem sponsoriem, un tieši uzņēmuma atbalsts ļāva somu sportistam šogad pārsēsties Citroen C4 WRC automobilī. Tiesa, veiksme pagaidām viņam nav uzsmaidījusi - sezonas pirmajā posmā Zviedrijā Kimi finišēja vien 30. vietā, bet Meksikas ralliju pēc vairākiem kūleņiem soms beidza grāvī.

Tai pašā laikā 33 gadus vecais Vēbers īsti neatbilstot F1 komandas prasībām, jo viņa sniegums krietni atpaliekot no 11 gadus jaunākā Sebastjana Fetela, kuru šogad ierindo starp galvenajiem favorītiem uz čempiona titulu.

Vēbera līgums ar Red Bull ir spēkā līdz šīs sezonas beigām un, kā vēsta Bild, diezin vai tiks pagarināts, turklāt Red Bull komandas vadītājs Kristians Horners iepriekš ir izteicies, ka čempiona nonākšana komandā ir visai interesanta ideja, bet Kimi Raikonens savukārt norādījis, ka varētu atgriezties F1 un lēmumu pieņems šajā vasarā.

Kā laikrakstam Bild norādījis Fetels, viņi ar Kimi esot labi draugi: "Mēs esam labi draugi. Pēdējo reizi badmintonā viņš mani uzvarēja, un arī saunā viņš var nosēdēt ilgāk. Bet tā ir joma, kurā somi vispār ir nepārspējami. Tomēr, lai cik labi mēs arī saprastos, man ir vienalga, kas sēž otrā mašīnā, - man viņš tāpat ir jāuzvar."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu