Latvijas biatlonistiem neveiksmīgs starts sprintā (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par priekšpēdējā (8.) Pasaules kausa izcīņas posma biatlonā sprinta (10 km) disciplīnā uzvarētāju ceturtdien Holmenkollenes trasē Norvēģijā kļuva Francijas sportists Martēns Furkads, bet labākais no latviešiem bija Kristaps Lībietis, taču viņš nespēja kvalificēties iedzīšanai.

Furkads trasi veica 26 minūtēs un 8,1 sekundē un divās šautuvēs kļūdas nepieļāva.

Lībietis, šaujot nekļūdīgi, no uzvarētāja atpalika par 2 minūtēm un 14,1 sekundi, kas deva 63. pozīciju, bet Latvijas komandas līderis Ilmārs Bricis, pieļaujot piecas kļūdas ugunslīnijā, finiša līniju sasniedza 3 minūtes un 15,4 sekundes aiz līdera.

Tikmēr Edgars Piksons nenogāza 3 mērķus un francūzim zaudēja piecas minūtes un vienu sekundi, kas 112 dalībnieku konkurencē deva 105. vietu. 

Sudraba medaļu izcīnīja krievu biatlonists Maksims Čudovs, kurš Furkadam piekāpās 7,1 sekundi (šāva nekļūdīgi), bet trešo vietu ieguva austrietis Kristofs Zumans (+9,4 sekundes), kas šautuvē arī nogāza visus mērķus.

TVNET jau ziņoja, ka sieviešu sprinta sacensībās (7,5 km) uzvarēja Vācijas sportiste Simone Hausvalde. Latvijas pārstāves ierindojās attiecīgi šādās vietās: Madara Līduma 63., Gerda Krūmiņa 71., Žanna Juškāne 87.

Sestdien paredzētas iedzīšanas sacensības (bez Latvijas sportistiem), bet PK priekšpēdējais posms svētdien noslēgsies ar masu startu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu