Norvēģijas slēpotājas triumfē stafetē

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Norvēģijas slēpotājas ceturtdien triumfēja 4x5 kilometru stafetē, bet uzvarētāju komandas pēdējā posma veicēja Marita Bjergena kļuva par trīskārtēju Vankūveras olimpisko spēļu čempioni.

Bjergena zelta medaļas izcīnīja arī 15 kilometru iedzīšanā un sprintā, bet 10 kilometru brīvajā stilā palika trešā.

Tieši Bjergena bija tā, kura Norvēģijas kvartetam, kurā slēpoja arī Vibeke Skofteruda, Terēze Johauga un Kristina Stermere Steira, nodrošināja pārliecinošu uzvaru. Pirms pēdējā, ceturtā posma norvēģietēm līdzi turēja vēl Itālija, taču pēdējā posmā Bergena no sekotājām aizmuka.

Norvēģija finišēja pēc 55 minūtēm un 19,5 sekundēm.

Otrajā vietā palikušās Vācijas slēpotājas no uzvarētājām atpalika par 24,6 sekundēm, bet bronzas medaļu ieguvējas Somijas slēpotājas finišēja 30,4 sekundes vēlāk. Ceturto vietu ieguva Itālija, kas ilgi bija otrajā pozīcijā, piektās palika zviedrietes, kas bija vadībā pēc pirmā posma, bet sestajā pozīcijā finišēja Polijas kvartets. Stafetē startēja 16 valstu komandas.

Slēpotājiem Vankūverā vēl atlicis sadalīt divus medaļu komplektus. Sestdien 30 kilometros ar masu startu dosies sievietes, bet svētdien 50 kilometros ar masu startu sacentīsies vīrieši.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu