Noinerei zelts iedzīšanā; Līduma izcīna 38. vietu (12)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas biatloniste Magdalēna Noinere otrdien kļuva par Vankūveras olimpisko spēļu čempioni 10 kilometru iedzīšanas sacensībās sievietēm, bet labākā no latvietēm bija Madara Līduma, kura ieņēma 38. vietu.

Biatlona princese Noinere sacensības sāka otrā, jo sprintā ieņēma otro vietu - 1,5 sekundi aiz slovākietes Anastasijas Kuzminas, kura šajā disciplīnā izcīnīja zelta medaļu.

Trasē līdzīga cīņa ritēja līdz otrajai šaušanai, kur kļūdu pieļāva 25 gadus vecā Kuzmina, bet vāciete šāva nekļūdīgi un veica atrāvienu. Distances atlikušajā daļā Noineres uzvara netika apdraudēta un viņa ieguva pirmo olimpisko zelta medaļu savā karjerā. 

Sudraba medaļu izcīnīja jau pieminētā Kuzmina, kas tāpat kā Noinere pieļāva divas kļūdas šautuvē. Čempionei viņa zaudēja 12,3 sekundes, bet bronzas godalgu ieguva francūziete Marī Lora Brunē, kura šāva nekļūdīgi, uzvarētājai piekāpjoties 28,3 sekundes.

Madara Līduma
Madara Līduma Foto: LOK/LETA

Tikmēr Gerda Krūmiņa trasē devās 2 minūtes un 13,7 sekundes vēlāk, nekā Kuzmina un kopumā šaušanā kļūdījās četrreiz, ierindojoties 57. pozīcijā (+7:42.7).   

Kā ziņots, sprintā Krūmiņa ieguva 48. vietu un bija labākā no latvietēm, savukārt Līduma ierindojās 57. pozīcijā. Bet ne Līga Glāzere, ne Žanna Juškāne iedzīšanai nekvalificējās, jo 7,5 km sprinta distancē palika ārpus labākajām 60 sportistēm. 

Vēl šodien iedzīšanā (12,5 km) plkst. 22.45 paredzēts starts kungiem. Latviju tajā pārstāvēs izlases līderis Ilmārs Bricis, kurš sprintā izcīnīja augsto 14. vietu, kā arī olimpiskais debitants Andrejs Rastorgujevs, kas uzrādīja 50. labāko rezultātu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu