Kalniņam "Sarmā" jauns auto

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau šīs nedēļas nogalē – 13. un 14.februārī – Gulbenes novadā notiks tradicionālais rallijs "Sarma 2010", kas vienlaikus būs gan Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms, gan Latvijas rallija čempionāta otrais posms. Apes novadu šajās sacensībās pārstāvēs Zigurds Kalniņš un Ģirts Dombrovskis, kuri 2WD klasē ir uzvarētāji autorallija pirmajā posmā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pirmajā posmā izcīna uzvaru"Autorallija pirmajā posmā Lietuvā mums gāja labi. Pirmos ātrumposmus braucām lēni un prātīgi. Kad sāncenši aizbrauca garām, pielikām ātrumu, un pārliecinoši uzvarējām savā klasē. Gandrīz par 10 minūtēm apsteidzām Daini Ansonu un Kristapu Ulmi. Lietuvā braucām ar "Renault", ar kuru startējām līdz šim. Taču "Sarmā" paredzēts braukt ar jaunu mašīnu "Honda"," stāsta Z.Kalniņš. Viņš atzīst, ka braukt vajadzēs piesardzīgi, kamēr pieradīs pie jaunās mašīnas. To iegādājies autobraucēju ģenerālsponsors "Auto stils". Zigurds cer, ka šajā sezonā izdosies īstenot mērķi – izcīnīt čempionu titulu - kāds bija jau iepriekšējā sezonā. To sasniegt neizdevās mašīnas tehnisku bojājumu dēļ. "Tagad ir iegādāta izturīgāka tehnika, tāpēc droši varam izvirzīt augstus mērķus," saka Z.Kalniņš. 

"Sarmā" brauks prātīgiViņš atzīst, ka rallijs "Sarma" solās būt interesants. Rallija un rallija – reida dalībnieki uz starta stāsies jau sestdienas vakarā, lai pa tumsu veiktu 18 kilometru garu ātrumposmu Druvienas pusē. Kopējais ātrumposmu garums nevar būt mazāks par  90 kilometriem, tāpēc viens posms būs vakarā, bet nākamajā dienā sacensību dalībniekiem būs jāveic divas reizes pa trim ātrumposmiem: "Baltā pils", "Ludza" un "Sendija". Rallijam jau pieteikušās  vairāk nekā 35, rallijsprintam – vairāk nekā 40 ekipāžas.

Sacensībām piesakās arī sportisti no kaimiņzemēm. Z.Kalniņš vērtē, ka Latvijas autorallija čempionāta grūtākie posmi ir Lietuvā un Rāznas trasē, kur vajadzēs startēt vasarā. Pēc "Sarmas" būs ilgāks pārtraukums, jo nākamais posms gaidāms maijā Talsos.

Skatītājiem, kuri dosies turēt īkšķi par savējiem, jābūt piesardzīgiem, lai neapdraudētu ne savu, ne sportistu drošību. Ceļi, kuros notiks sacensības, būs slēgti jau pusotru stundu pirms to sākuma. Kustība trasē tiks atjaunota tikai pēc pēdējās mašīnas. Skatīšanās vietas ikviens varēs brīvi izvēlēties. Taču, ņemot vērā sniega segas biezumu, ir krietni jāpārdomā, kur labāk vērot sacensību norisi. Visapkārt būs lieli sniega vaļņi, tāpēc jāzina, vai tiem pāri būs iespējams redzēt braucējus. Turklāt nevajadzētu stāvēt tuvu ceļam, jo mašīnu ātrums būs liels. Tiesa, sacensību organizatori centīsies izveidot skatīšanās laukumus. Pie ceļiem tiks arī veidotas tā saucamās "kabatas", kur nepieciešamības gadījumā apstāties sportistu, bet ne skatītāju automašīnām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu