"Parma" komandai jau pirms A sērijas atklāšanas atņem punktus

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Itālijas A sērijas futbola čempionātā vietu atguvušajai "Parma" komandai, kuras sistēmā atrodas arī Latvijas vārtsargs Kristaps Zommers, jau pirms sezonas atņemti pieci punkti.

Šādu sodu Itālijas Futbola federācija (FIGC) piespriedusi par mēģinājumu sarunāt spēles rezultātu.

Maijā «Parma» nodrošināja atgriešanos A sērijā, kad B sērijas pēdējās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 pārspēja «Spezia» vienību, nodrošinot otro vietu turnīrā un ceļazīmi uz augstāko līgu.

Tomēr pēc tam FIGC veica pārbaudi, vai «Parma» nav mēģinājusi sarunāt izšķirošo maču, jo šīs komandas futbolisti sūtījuši «Spezia» spēlētājiem īsziņas, lai savstarpējā spēlē pret viņiem diez ko necenšas.

Savukārt pirmdien tiek ziņots, ka «Parma» komandai jau pirms sezonas sākuma atņemti pieci punkti, bet divu gadu diskvalifikāciju saņēmis 36 gadus vecais uzbrucējs Emanuele Kalajo, kurš sūtījis ziņas pretiniekiem, iedrošinot viņus nespēlēt ar pilnu atdevi.

Kalajo maijā aplikācijā «WhatsApp» sūtījis ziņas diviem «Spezia» futbolistiem. Uzbrucējs gan pats savulaik ir spēlējis tieši šajā komandā, turklāt viņš attaisnojās, ka sarakste bijusi jokošanās.

«Parma» gan uzsvērusi, ka iesniegs apelāciju, jo šādu sodu uzskata par nenormālu un negodīgu, kā arī nesamērīgu, ņemot vērā, kādi sodi pieredzēti sportā.

«Spezia» vienībai sportiskajā ziņā pieminētais mačs neko neizšķīra, tai B sērijas sezonu noslēdzot desmitajā vietā.

Finansiālu problēmu rezultātā «Parma» 2015.gadā bankrotēja un nonāca Itālijas pēc spēka ceturtajā līgā, tomēr katrā no sezonām spēja pacelties līmeni augstāk un šogad nodrošināja atgriešanos A sērijā vien pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados «Parma» bija viena no spēcīgākajām komandām Itālijā. 1995. un 1999.gadā «Parma» vienība triumfēja UEFA Kausā (tagad - UEFA Eiropas līga), kā arī trīsreiz kļuva par Itālijas kausa ieguvēju.

Zommers «Parma» klubā ir kopš 2015.gada un sākotnēji bija vienības pirmais numurs, tomēr pēc tam savas pozīcijas zaudēja un pāris reizes ticis izīrēts Itālijas zemāko līgu komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu