Arī Latvijas kauss ir oranžs! (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Inčukalns/LU"

Par Latvijas kausa ieguvējiem volejbolā pirmoreiz komandas vēsturē ir kļuvuši "SK Rīga/Inčukalns" volejbolisti, kas šodien finālmačā guva virsroku pār Ozolnieku "Poliurs/Biolar".

Latvijas kausa fināls bija Latvijas čempionāta finālsērijas atkārtojums, kurā daudz izsalkušāki un psiholoģiski stabilāki bija "oranžie", kas Daugavas sporta namā šodien ar 3-1 pārspēja Latvijas vicečempionus "Poliurs/Biolar".

Pa setiem - 25:21, 25:20, 23:25, 25:19.

Kopš atjaunota Latvijas kausa izcīņa, "inči" ir kļuvuši tikai par otrajiem šīs trofejas ieguvējiem. 2003. un 2004. gadā Latvijas kauss tika Rīgas komandai "Lāse/Robežsardze".

"SK Rīga/Inčukalns" ļoti tuvu Latvijas kausam bija arī 2003. gadā, kad, finālā esot vadībā ar 2-0, beigu beigās tomēr piekāpās "Lāses" volejbola klubam.

Aigara Birzuļa trenētajai komandai šis ir jau otrais nozīmīgais triumfs pēdējā pusgada laikā, kopš pavasarī "inči" pirmoreiz kļuva par Latvijas čempioniem.

2005. gada 18. decembris, Daugavas sporta nams. Komandas kapteinis Viktors Ceplītis tikko kā ticis pie vēl viena kausa.
2005. gada 18. decembris, Daugavas sporta nams. Komandas kapteinis Viktors Ceplītis tikko kā ticis pie vēl viena kausa. Foto: "Inčukalns/LU"

Ļoti būtisku ieguldījumu komandas panākumā deva "inču" centra uzbrucēja Gvido Priedīša spēcīgās un sarežģītās serves, kas "ozīšiem" tā arī palika neatrisināta problēma. Īsti savā ādā nejutās "PoBi" uzbrukuma līderis Ansis Medenis, un ar šo nelabvēlīgo auru apauga arī visa komanda.

2005. gada Latvijas kausa ieguvēji "SK Rīga/Inčukalns":

Viktors Ceplītis, Tomass Kalniņš, Andris Krūmiņš, Uldis Bergmanis, Gvido Priedītis, Mārtiņš Jansons, Aivars Petruševics, Viktors Koržeņēvics, Sergejs Romanovskis, Edgars Reinfelds, Maksims Rostovcevs.

Komanda šoreiz bija spiesta iztikt bez viena no saviem labākajiem spēlētājiem Austra Štāla, kuru vēl aizvien vajā dažādas veselības likstas, tomēr arī viņš būtu pelnījis celt virs galvas uzvarētāju kausu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu