Lauza, lauza... nesalauza (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

ULEB kausa izcīņas spēlē Sofijā Latvijas čempioni "BK Ventspils" šodien dramatiskā mača galotnē ar 85:90 zaudēja Bulgārijas čempioniem "Lukoil Academic". Ierakstā šo spēli būs iespējams noskatīties rīt pulksten 17.00 "Eurosport" otrajā kanālā.

Spēlē, kurā gandrīz visu laiku ar astoņu punktu pārsvaru vadībā bija "Lukoil Academic", īsā laikā gandrīz visu kājām gaisā sagrieza Jānis Blūms, kurš īsā laikā guva septiņus punktus pēc kārtas un 35. minūtē izvirzīja viesus vadībā ar 77:75.

Diemžēl tā izrādījās vienīgā un arī pēdējā reize šajā spēlē, kad "BK Ventspils" izvirzījās priekšā. Jau tūlīt kārtējo tālmetienu realizēja mājinieku līderis Todors Stojkovs, un atlikušajā laikā mājinieki turēja viesus trīs līdz piecu punktu attālumā.

Noturēja, un "Ventspils" piedzīvoja otro zaudējumu sezonā, savukārt Bulgārijas čempioniem tā bija trešā uzvara, kas A grupā ļauj saglabāt otro vietu.

Pa ceturtdaļām - 18:26, 21:21, 20:20, 26:23.

"Lukoil Academic" jau spēles sākumā izdevās lielisks izrāviens ar 8:0, kas noteica visas cīņas gaitu. Lielāko pārsvaru, +13, mājinieki panāca pirmā puslaika izskaņā.

Otrajā puslaikā beidzot iespēlējās arī pirmo divu maču varonis Ivars Timermanis, pēc kura metiena 26. minūtē ventspilniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam - 53:54.

Tomēr pēc tam vairākās epizodēs veiksmīgi atkal nospēlēja Bulgārijas izlases spēlētājs Stojkovs un mājinieki drīz vien atjaunoja tik ierasto astoņu punktu pārsvaru.

Visbeidzot pēc Blūma benefices pēdējās ceturtdaļas vidū Stojkovs vēlreiz apliecināja augsto snaipera talantu. Tieši tad, kad likās, ka Latvijas čempioni beidzot ir sajutuši uzvaras garšu un atliek tikai ieslēgt piekto ātrumu, Stojkovs īsā laikā iemeta divus tālmetienus, kas faktiski arī izšķīra spēles likteni.

Visā spēlē Stojkovs guva 29 punktus (3p 6/11), un tradicionāli labs palīgs viņam bija Džounss - 21 punkts un piecas rezultatīvas piespēles.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 38, Lukoil Academic - 33.

Blūms šodien guva 11 punktus, taču ļoti neprecīzi (tāpat kā visa komanda), uzbruka no tālās distances (3p 1/8). Blūms toties realizēja visus trīs divpunktu metienus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Statistika:

Ventspils - 2p 25/40, 3p 4/20, sm 23/28, Academic - 2p 16/33, 3p 12/33, sm 22/26,

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās ar 20 punktiem bija Terenss Tomass, kura rēķinā arī sešas atlēkušās bumbas. Labi šoreiz nospēlēja arī Marions Petrāvičs - 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas.

Timermanis šo maču noslēdza ar 11 punktiem un piecām bumbām zem groziem, bet Raitis Grafs guva astoņus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

BK Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Maikls Džordans 9 p.+ 5 piesp., Darlons Džonsons 8 p., Rašīds Brokenboro 3 p., Uģis Viļums 0 p., Raimonds Vaikulis 0 p., Kristaps Purnis 0 p., Pāvels Veselovs 0 p.

Citās A grupas spēlēs triumfēja viesi - "Euphony Bree" izbraukumā ar 91:87 apspēlēja Berlīnes ALBA, savukārt Saloniku "Aris" ar 89:76 guva virsroku pār Madrides "Estudiantes".

Pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu starpībai pirmo vietu šobrīd ieņem Beļģijas čempioni, kurai seko "Lukoil Academic" un "Aris", bet ventspilnieki ir ceturtie ar divām uzvarām četrās spēlēs.

Nākamo spēli "BK Ventspils" aizvadīs tieši pēc nedēļas, kad savā laukumā uzņems grupas pastarīšus Berlīnes ALBA.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu