Kitija Laksa: Esam kaujinieciski noskaņotas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase, gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, ir kaujinieciski noskaņota, atzina valstsvienības basketboliste Kitija Laksa.

Pasaules kausa izcīņa no 22. līdz 30.septembrim notiks Kanāriju salās, Spānijā. Tajā Latvijas basketbolistes vienā apakšgrupā spēlēs ar ASV, Senegālu un Ķīnu.

"Uzreiz, kā sākām sagatavošanās posmu, zinājām, uz ko mēs ejam. Nav gluži tā, ka tiek svītrotas un skaitītas dienas līdz Pasaules kausa izcīņai, bet apzināmies, kas ir likts uz spēles. Saprotam, ka visa lielā gatavošanās - pārbaudes turnīri Rīgā un citur - ir ar mērķi būt gatavām Pasaules kausam," atzīmēja Laksa.

Pirmo pārbaudes turnīru Latvijas izlase aizvadīja augusta vidū, kad savā laukumā uzvarēja Zviedriju un Ukrainu, bet zaudēja Krievijai.

"Pirmās pārbaudes spēles bija saldais ēdiens, jo visa gatavošanās ar kaut ko ātri atmaksājās. Varējām saviem faniem un atbalstītājiem parādīt sevi. Tas bija fantastiski, ka varējām uzspēlēt Latvijā. Pārbaudes spēļu skaitam mājās un ārzemēs ir jābūt sabalansētam. Protams, savā laukumā patīkami spēlēt, taču jāpierod arī pie cīņām viesos. Šonedēļ Valensijā spēlēsim ar ļoti labām vienībām un atmosfēra komandā un treniņos ir kaujinieciska," stāstīja Laksa.

Laksa piedalījās pirmajās divās pārbaudes spēlēs pret Zviedriju un Krieviju, kuru grozos sameta attiecīgi 12 un 19 punktus. Pēc tam viņa devās uz ASV, lai nokārtotu ar studijām saistītās lietas Dienvidfloridas Universitātē.

"20.augustā sākas skola, līdz ar to man bija jābūt universitātē. Augstskolā ir tādi noteikumi, ka mācību gada pirmajā nedēļā katrā studiju kursā ir jāapmeklē pirmās nodarbības, citādāk atskaita no priekšmeta. Atrodoties tur, papildus individuāli trenējos. Kas attiecas uz mācībām - visu sakārtoju, lai vairāk nekā mēnesi varētu būt kopā ar izlasi," atklāja Laksa.

Tas, ka latviete ir Pasaules kausa dalībniece, viņai nekādas atlaides nedod, taču universitāte ir ļoti pretimnākoša.

Foto: Edijs Pālens/LETA

"Lektori nāk pretī ar to, ka ļauj man atrasties izlasē un būt projām no skolas. Par to esmu pateicīga savam trenerim ASV, kurš saprata lietas nopietnību un ar izlases treneri Mārtiņu Zībartu bija sazinājies jau tajā brīdī, kad mēs kvalificējāmies Pasaules kausam. Lai arī cik ļoti gribētu atrasties skolā, es ar lielāko prieku nāku uz izlases treniņiem, strādāju un gatavojos lielajam uznācienam," skaidroja basketboliste.

"Šajā semestrī es izvēlējos četrus studiju kursus. No šiem četriem priekšmetiem tikai viens ir tiešsaistē, pārējos ir jāatrodas uz vietas. Līdz ar to trīs pasniedzēji man nāk pretī un sūta materiālus, lai es varētu visu nokārtot internetā," turpināja Laksa.

Dienvidfloridas Univrsitātes sieviešu basketbola komandā "Bulls" ar nākamo sezonu spēlēs arī Janeta Rozentāle.

"Šobrīd viņa atgūstas no savainojuma un drīzumā būs gatava trenēties kopā ar visām pārējām. Ja viņai vajadzēs palīdzēt, būšu turpat uz vietas. Pirms došanās uz turieni viņa daudz ar mani nekonsultējās, tomēr sezonas gaitā pamazām viena otru iepazīsim," teica Laksa.

Pasaules kausā piedalīsies planētas 16 spēcīgākās izlases, kas būs sadalītas četrās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, otrās un trešās vietas ieguvējas spēlēs astotdaļfinālā, bet ceturtās vietas ieguvējām turnīrs būs beidzies.

Latvijas dāmu izlase ceļazīmei uz Pasaules kausu tuvu bija vēl divas reizes, taču tad pie kārotās iespējas netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu