Stiprāki kā komanda (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Otru uzvaru pēc kārtas ULEB kausa turnīrā otrdien izcīnīja Latvijas čempioni "BK Ventspils", kas savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 96:76 pārspēja vienu no titulētākajiem Eiropas klubiem un A grupas līdervienību Saloniku "Aris". Laukumā atkal bija tā komanda, kas nedaudz mazāk kā pirms gada kļuva par ULEB kausa grupu turnīra uzvarētājiem.

Leģionāri mostas, Timermanis turpina mest

Pret "Aris" lieliski nospēlēja visi laukumā nākušie "BK Ventspils" spēlētāji, un šis bija pirmais gadījums, kad uz viņiem liktās cerības attaisnoja visi četri "Ventspils" amerikāņi - katrs savā veidā palīdzot kaldināt komandas uzvaru.

Pa ceturtdaļām - 23:15, 25:14, 21:27, 27:20.

Rezultatīvākais ar 21 punktu šoreiz bija aizsargs Rašīds Brokenboro, bet 19 punktus uzvaras pūrā lika iepriekšējā mača varonis Ivars Timermanis, kurš sasniedza vienkārši apbrīnojamu precizitāti - 2p 4/5, 3p 3/3, sm 2/2!!!

Daudz neatpalika arī Brokenboro - 2p 4/4, 3p 3/4, sm 4/5... Maikls Džordans iemeta deviņus punktus, izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas. Derlons Džonsons - 12 punkti un četras atlēkušās bumbas, bet Terensa Tomasa rēķinā astoņi punkti, septiņas bumbas zem groziem un trīs rezultatīvas piespēles.

"Uzvaras formula vienkārša - pašaizliedzīga komandas spēle," telefonsarunā ar TVNET korespondentu atzina "BK Ventspils" jaunais līderis Ivars Timermanis.

Ivars Timermanis
Ivars Timermanis Foto: AFI

"Šodien visi iemeta savus metienus. Treniņos daudz pie tā strādājam, un bija jau arī pēdējais laiks, lai sāktu mest iekšā. Ar katru spēli kļūstam arvien stiprāki kā komanda un patiešām nospēlējām labi, jo ne gluži katra komanda var uzvarēt tik augsta līmeņa pretinieku kā "Aris"."

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 38, Aris - 27.

Labi ar saviem uzdevumiem šodien tika galā arī Jānis Blūms un Raitis Grafs. Blūms veiksmīgi iegāja spēlē, saspēles vadītāja postenī nomainot Džordanu un visā spēlē gūstot 12 punktus (3p 3/7).

"Es teiktu, ka uzvarējām tāpēc, ka labi iesākām, labi nospēlējām aizsardzībā, apgrūtinot viņiem izdarīt spiedienu uz groza apakšu un neļaujot izvērsties arī uz tālmetienu līnijas," īsā sarunā uzvaras cēloņus izcēla Grafs, kurš pret "Aris" guva desmit punktus un labi pastrādāja aizsardzībā pret viesu garajiem vīriem Raianu Staku (9 p.) un Aleksandru Kuļu (7 p.).

Rezultatīvākais "Aris" komandā ar 26 punktiem bija Korijs Brīvers (3p 5/10),

Pat šāds "Aris" komandas roku mūris nebija šķērslis Rašīdam Brokenboro.
Pat šāds "Aris" komandas roku mūris nebija šķērslis Rašīdam Brokenboro. Foto: AFI

Jau spēles sākumā ventspilniekiem izdevās izrāviens ar 10:0, bet pirmās ceturtdaļas sestajā minūtē laukuma saimnieki panāca jau iespaidīgu pārsvaru - 21:5 (Interesanti, ka spēles sākumā precīzi bija visi astoņi Ventspils basketbolistu metieni no spēles). Ceturtdaļas izskaņā mazliet veiksmīgāki bija "Aris" basketbolisti, tomēr pēc 1. ceturtdaļas - 23:15 par labu "BK Ventspils". Timermanis jau pirmajās desmit minūtēs bija pamanījies gūt desmit punktus.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi no Grieķijas saņēma nākamo triecienu, un tas notika no tālās distances - Tomass iemeta divus trīspunktniekus, Blūms vienu, bet pēc veiksmīgiem Tomasa soda metieniem - 35:19.

Un tas, izrādījās, vēl nebija viss... Laukumā pirmoreiz nāca Brokenboro un drīz vien iemeta vēl vienu trīnīti. Otro reizi no tālās distances precīzi "šāva" Blūms, bet Marions Petrāvičs trieca bumbu grozā no augšas un Latvijas čempioni sasniedza lielāko pārsvaru spēlē +23 (46:23). Pēc pirmā puslaika - 48:29.

Visā spēlē laukuma saimnieki izmeta 18 trīspunktu metienus no kuriem 12 (!)bija precīzi (67%).

Trešās ceturtdaļas sākumā ventspilniekiem vēlreiz izdevās panākt 23 punktu pārsvaru un, labi atpūties, vēl deviņus punktus guva Timermanis. Tajā pašā laikā arī "Aris" basketbolisti beidzot bija "piešāvuši" roku un sāka precīzi uzbrukt no tālienes, līdz ceturtdaļas beigām samazinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem.

Pēc 30 minūtēm - 69:56 un vēl nebija īstas pārliecības kā viss beigsies. Tomēr, kad pēdējās ceturtdaļas sākumā pirmos punktus spēlē guva arī Mārtiņš Skirmants, bet Blūms kā raķeti no metriem astoņiem iešāva savu trešo trīspunktnieku, spēles liktenis bija izlemts - 76:61.

Foto: AFI

Atlikušajā laikā "kaķis" spēlējās ar "peli". Ar efektīgu darbību aizsardzībā (divi bloķēti Grafa metieni, četras pārtvertas Džordana piespēles) un uzbrukumā (Brokenboro 3p ar sodu) mājinieki kā rotaļādamies norādīja, ka grieķu komandas pagātnes nodarījumi ir atmaksāti.

Treknu punktu "Aris" sakāvei pielika spicais Džordans (att.), kurš dažas sekundes pirms spēles beigām pārtvēra pretinieku piespēli un nodrošināja ventspilnieku uzvaru ar apaļiem 20 punktiem!

"Aris" komandai šī bija otrā neveiksme Ventspilī un smagākais zaudējums Latvijas čempioniem, bet kopējā bilance vēl aizvien ir labvēlīga grieķiem - 2 pret 3.

"BK Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks veiksmes cēloņus meklēja labi paveiktos sagatavošanās darbos: "Spēlētāji devās laukumā maksimāli mobilizējušies un ar lielu pašatdevi. Mēs labi zinājām pretiniekus un spējām neitralizēt viņu līderus gan pie groziem, gan ārpusē."

Foto: AFI

"Pārliecību vairoja veiksmīgais sākums, un šī patiešām bija laba spēle, lai gan kļūdu, protams, varēja būt mazāk. Pats galvenais, ka puiši spēja saglabāt koncentrēšanos visas 40 minūtes, un par to man ir vislielākais prieks," Muižnieka balss tālruņa klausulē pauda gandarījumu par labi paveikto darbu.

Statistika: Ventspils - 2p 22/37, 3p 12/18, sm 16/21, Aris - 2p 13/35, 3p 8/23, sm 26/40.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Petrāvičs 3p.+ 4 a.b., Skirmants 2 p.+ 4 a.b., Viļums 0 p.+ 2 a.b., Vaikulis 0 p.+ 3 a.b. (Kristaps Purnis laukumā neizgāja).

Vēl šodien A grupā pirmo zaudējumu piedzīvoja Sofijas "Lukoil Academic", kas izbraukumā ar 75:87 piekāpās "Euphony Bree", savukārt pirmā uzvara Madrides "Estudiantes", kas savās mājās ar 94:82 pieveica Berlīnes ALBA.

Pēc trešās kārtas A grupā "BK Ventspils" tagad kopā ar vēl trīs komandām dala pirmo-ceturto vietu, bet, rēķinot gūto un zaudēto punktu starpību, Latvijas čempioni tagad ir pakāpušies jau uz trešo pozīciju. "Lukoil Academic" ierindojas augstāk, jo ir guvuši vairāk punktu par ventspilniekiem.

Nākamo ULEB kausa maču ventspilnieki pēc nedēļas aizvadīs izbraukumā un tieši ar Bulgārijas čempioniem "Lukoil Academic".

C grupā Beļģijas "Charleroi" šodien izbraukumā ar 44:62 zaudēja "Zeleznik". Latvijas izlases aizsargam Armandam Šķēlem šis bija neveiksmīgs mačs - 4 punkti (2p 2/7, 3p 0/2), divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas un trīs pārtvertas piespēles.

"Charleroi" tas bija trešais zaudējums pēc kārtas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu