Kolosālie latvieši!!! (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hpk.fi

Latvijas hokejisti Jānis Sprukts un Kaspars Astašenko Somijas čempionāta spēlē vakar katrs guva pa vieniem vārtiem un pa reizei rezultatīvi piespēlēja, savai Hēmenlinnas HPK komandai nodrošinot skaistu uzvaru mačā ar Pori "Assat".

Abi latvieši piedalījās visos trīs vārtu guvumos, un kronis visam bija nepilnu piecu minūšu epizode trešā perioda vidū, kad, vislielākajā mērā pateicoties tieši Spruktam un Astašenko, Hēmenlinnas komanda izcīnīja laimīgu uzvaru izbraukumā ar 3:2.

Kad trešā perioda 18. sekundē HPK nonāca zaudētāju lomā ar 0:2, abos latviešos, šķiet, pamodās īstens Lāčplēša gars.

Kaspars Astašenko
Kaspars Astašenko Foto: hpk.fi

Pirmais savu vārdu teica aizsargs Astašenko, kurš perioda 8. minūtē guva pirmos vārtus Hēmenlinnas komandas rindās un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tad bija kārta Latvijas izlases uzbrucējam Spruktam, kurš pēc divām minūtēm un 23 sekundēm ar rezultatīvu piespēli palīdzēja gūt izlīdzinājuma vārtus Villem Leino - 2:2.

Jānis Sprukts
Jānis Sprukts Foto: hpk.fi

Pagāja tikai minūte un 59 sekundes, kad abi "lāčplēši" savu enerģiju un meistarību apvienoja kopīgā meistarstiķī - pēc Kaspara Astašenko piespēles uzvaras vārtus guva Jānis Sprukts!!!

Komentāri lieki - spēles protokolā tas ir rakstīts melns uz balta - Sprukts labākais spēlētājs ar trīs zvaigznēm, Astašenko - trešais augstākais novērtējums ar vienu zvaigzni.

Sprukts, kam šie bija devītie vārti sezonā, par labāko spēlētāju ir atzīts jau otrreiz.

Ar 16 rezultativitātes punktiem (9+7) viņš šobrīd ir piektais labākais Somijas SM līgā, tikai sešus punktus atpaliekot no līdera Jannes Hauthonena.

Sprukta lietderības koeficients +14 ir labākais radītājs visā līgā.

Pēc šā panākuma HPK ar 41 punktu ir pakāpušies uz otro vietu turnīra tabulā, tikai par vienu punktu atpaliekot no Oulu "Karpat".

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu