Rīga 2000: labākie Latvijā jau otro gadu pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par Latvijas čempioniem hokejā pirmdien kļuva HK "Rīga 2000", kas finālsērijas ceturtajā spēlē ar 11:3 uzvarēja Ogres "ASK/Ogre", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0. Trīs vārtus čempionu labā guva Latvijas izlases uzbrucējs Mārtiņš Cipulis.

Rezultātu mača astotajā minūtē pēc Kārļa Skrastiņa un Arta Ābola rezultatīvām piespēlēm atklāja Mārtiņš Cipulis, bet 14. minūtē ar spēcīgu tālmetienu mājinieku pārsvaru dubultoja aizsargs Normunds Sējējs.

Līdz perioda beigām "Rīga 2000" spēja gūt vēl divus vārtus - trešdaļas priekšpēdējā minūtē precīzs bija Miķelis Rēdlihs, bet piecas sekundes pirms tiesneša svilpes savus otros vārtus mačā guva Sējējs (att.). Otrajā periodā "Rīga 2000" guva vēl divus vārtus - ar precīziem raidījumiem izcēlās Dmitrijs Utkins un Cipulis. Jau pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē mājinieki guva savus kārtējos vārtus - Edvīnu Silavnieku pārspēja Guntis Galviņš, bet sestajā minūtē rīdzinieki izcēlās arī mazākumā, kad precīzs bija Edgars Žaltkovskis - 8:0! Savus pirmos vārtus viesi šajā mačā spēja gūt tikai trešā perioda vidū, kad Oļegu Romaško pārspēja Kristaps Pete. Neilgi pēc tam mājinieki atjaunoja sev astoņu vārtu pārsvaru pēc Ģirta Ankipāna metiena.
Mazliet vairāk nekā septiņas minūtes pirms spēles beigām pie "hat-trick" tika Cipulis (att.), kas pēc Sējēja piespēles guva "Rīgas 2000" desmitos vārtus šajā Latvijas hokeja čempionāta sezonas pēdējā mačā. Jau vienā no nākamajiem uzbrukumiem pie sava vārtu guvuma tika arī aizsargs Aigars Miranovičs - 11:1. Nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām ogrēnietis Gints Gredzens vienus vārtus atguva, un jau nākamajā uzbrukumā Vadims Adoņevs pielika punktu šai spēlei - 11:3. Vairāk vārtu komandām gūt neizdevās, un pārliecinošu uzvaru izcīnīja rīdzinieki, otro gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempioniem. Pirmajās trijās finālsērijas spēlēs "Rīga 2000" uzvarēja "ASK/Ogri" ar 5:1, 4:1 un 4:3. "Rīga 2000" un Ogres hokejisti par Latvijas čempionu titulu sacentās arī pirms gada, kad finālsērijā līdz divām uzvarām, rīdzinieki uzvarēja abos mačos - 5:3 un 4:3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu