Warriors darījums var ietekmēt Briedriņa likteni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Goldensteitas "Warriors" pirmdien no Fīniksas "Suns" pret divām drafta otrās kārtas izvēles tiesībām iemainīja 22 gadus veco serbu uzbrucēju Žarko Čabarkapu.

2003.gada jauno spēlētāju draftā 211 centimetrus garais Čabarkapa tika izvēlēts pirmajā kārtā ar kopējo 17.numuru. Savā debijas sezonā viņš piedalījās 49 spēlēs (vid. 11,6 min.) gūstot vidēji 4,1 punktu un izcīnot divas atlēkušās bumbas. NBA karjeras rekordu - 17 punkti, viņš sasniedza tieši savā debijas mačā, bet šosezon ceļgala traumas dēļ bija spiests izlaist pirmās 17 spēles. Uz mata kā Andris Biedriņš, šajā sezonā Čabarkapa ir piedalījies tikai trīs spēlēs, vidēji gūstot trīs punktus un savācot vienu atlēkušo bumbu.

Acīmredzot Čabarkapas (att.) iegāde vēl vairāk sarežģīs "Warriors" rezervē joprojām esošā Latvijas basketbolista Andra Biedriņa atgriešanos laukumā. Serbam ir tieši tāds pats augums kā Biedriņam - 2.11 cm un viņš gluži tāpat kā latvietis var spēlēt gan kā spēka uzbrucējs, gan kā centrs. Čabarkapas plus ir lielāka augsta līmeņa, tajā skaitā NBA spēļu pieredze, bet Biedriņa (att. pa labi) trumpis ir tas, ka viņš ir par pieciem gadiem jaunāks. Nav izslēgts, ka Biedriņš tiks aizmainīts uz citu komandu. Pirms došanās uz NBA Čabarkapa piecas sezonas spēlējis profesionālajās līgās Eiropā. Serbijas un Melnkalnes izlases sastāvā viņš 2002.gadā kļuva par pasaules čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu