Atriebe Telavivā: Žalgiris pieveic Eirolīgas čempionus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Basketbola Eirolīgas šī gada pēdējā spēlē ceturtdien Telavivā Kauņas "Žalgiris" spēles gaitā pārņēma iniciatīvu, atspēlēja vairāk nekā desmit punktu deficītu un galotnē svinēja revanšu pār pagājušās sezonas čempioniem "Maccabi". Septiņus punktus uzvarētāju labā guva latvietis Ainars Bagatskis.

Dramatiskā cīņā Lietuvas komanda izcīnīja uzvaru ar 104:102, un tas sķiet mazliet pārsteidzoši, ja atceras, ka pirmā riņķa spēlē Kauņā, zaļbaltie mačā ar "Maccabi" cieta pamatīgu sagrāvi 75:102. Tomēr revanšs ir noticis, turklāt tas ir dubultrevanšs! Pavasarī tieši Telavivas Nokia arēnā "Žalgiris" esot pārliecinoši vadībā, pēdejā sekundē tomēr ļāva "Maccabi" izlīdzināt rezultātu un pēc tam pagarinājumā piedzīvoja zaudējumu, kas toreiz pārvilka svītru Saboņa un Bagatska cerībām spēlēt Eirolīgas "Final Four". Šoreiz pēdējo sekunžu laime Izraēlas komandai neuzsmaidīja. Spēlē kā pa viļniem vadībā esot te vienai, te otrai komandai, "Žalgiris" pēdējā ceturtdaļā spēja panākt divu - četru punktu pārsvaru, ko meistarīgi prata saglabāt līdz pat spēles beigām.

Bijušais Latvijas izlases snaiperis Ainars Bagatskis kārtējo reizi sev doto laiku nospēlēja lietderīgi, nepilnās 12 minūtēs realizējot abus tālmetienus un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Pēc pirmās ceturtdaļas "Žalgiris" zaudēja pat ar 11 punktiem, taču nākamās 10 minūtes Kauņas basketbolisti nospēlēja teicami, uzvarot otro ceturtdaļu ar 29:14 un puslaiku noslēdzot jau savā labā ar 55:49. Trešajā ceturtdaļā par astoņiem punktiem vairāk guva Eirolīgas čempioni, pirms pēdējām 10 minūtēm izvirzoties priekšā ar 78:75. Tomēr ceturtā ceturtdaļa noritēja "Žalgiris" gaumē un nodrošinājuši nelielu pārsvaru, Lietuvas čempioni to saglabāja līdz pat beigām.
Laukuma saimniekus šoreiz nespēja glābt pat "Maccabi" spēlējošā Lietuvas izlases zvaigzne Šarūns Jasikēvičs (att.), kurš savu tautiešu grozā sameta 34 punktus (!) Tā bija "Žalgiris" ceturtā uzvara astoņās spēlēs, un B grupā turpina aizraujošu cīņu ar vēl četrām komandām, kurām ir tieši tik pat - četras uzvaras un četri zaudējumi. Līderi ar sešām uzvarām joprojām ir "Maccabi". Vienīgā komanda, kas vēl nav piedzīvojusi nevienu zaudējumi ir Maskavas CSKA, kas ceturtdien izcīnīja jau astoto uzvaru ar 80:72 izbraukumā apspēlējot Trevīzo "Benetton".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu