Jelgavas sporta un atpūtas kompleksā "Zemgale" atklāj tenisa kortus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajās nedēļas nogalē Jelgavas sporta un atpūtas kompleksā "Zemgale" pie Jelgavas ledus halles ekspluatācijā nodoti tenisa korti, aģentūru LETA informēja mārketinga direktore Aiga Dzendoletto.

Ekspluatācijā nodoti četri tenisa korti ar profesionālo mīksto segumu - sarkano tenisītu. Kortu būvniecība pie sporta un atpūtas kompleksa "Zemgale" sākta augustā. Tie ir atklātie tenisa korti, bez jumta seguma, tāpēc tie reāli darboties sāks nākamā gada pavasarī. Turpat varēs arī iznomāt tenisa inventāru un trenera vadībā apgūt šo spēli, tiks rīkotas arī sacensības, skaidroja mārketinga direktore. Dzendoletto sacīja, ka tenisa korti ir tikai viena daļa no sporta un atpūtas kompleksa "Zemgale" realizētā projekta, kam ņemts kredīts bankā. Aptuveni pēc divām nedēļām plānots atklāt basketbola un pludmales volejbola laukumu un spēka pilsētiņu, kas paredzēta kā brīvdabas trenažieru zāle. Patlaban tuvojas beigām arī asfaltēta laukuma būvniecība, un visticamāk, ka jau šoziem jelgavnieki to varēs izmantot kā publisko slidotavu ar inventāra nomu. Savukārt vasarā šis laukums darbosies kā skeitparks. Laukumu izbūvi pie sporta un atpūtas kompleksa "Zemgale" realizē SIA "Modo" un Rīgas ceļu pārvalde. Veikti arī apkārtnes labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi. Jau ziņots, ka Jelgavā pie sporta un atpūtas kompleksa "Zemgale" ledus halles šī gada pavasarī un vasarā sākta skeitparka, tenisa kortu un vairāku daudzfunkcionālu sporta laukumu būvniecība. Skeitparka konstrukcijas projektēs Rīgas Tehniskās universitātes arhitektūras specialitātes trešā kursa students Olafs Barons, kas pats ir aktīvs skeitborda cienītājs. Šā parka būvniecībai paredzēts ņemt kredītu bankā. Aprēķini liecina, ka tas varētu izmaksāt vairākus desmitus tūkstošu latu. Plānots, ka skeitparkā 1300 kvadrātmetru laukumā atradīsies trīs koka rampas. Sākotnēji bijusi doma tās gatavot no betona, līdzīgi kā tas ir Ventspils skeitparkā, tomēr priekšroka dota koka rampām, jo tās ir iespējams pārvietot. Skeitparks taps vienā kompleksā ar tenisa kortiem un daudzfunkcionālo sporta laukumu, kuru pēc vajadzības varēs pārveidot par futbola, basketbola, strītbola vai volejbola laukumu. Liela uzmanība tikšot pievērsta sportotāju drošībai, un paredzēts, ka blakus skeitparkam atradīsies traumpunkts, kur pastāvīgi dežurēs mediķi. Jelgavā līdz šim nav speciālas vietas, kur skeitborda cienītāji varētu trenēties. Sportotgribētājiem bija jāmēro ceļš uz Rīgu, Jūrmalu vai Ventspili.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu