Noskaidroti "Ventspils" un "Liepājas metalurga" pretinieki UEFA kausa atlases otrajā kārtā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izlozē tika noskaidroti Latvijas futbola klubu pretinieki UEFA kausa izcīņas kvalifikācijas otrajā kārtā. "Ventspils" tiksies ar Dānijas vienību "Brondby", bet "Liepājas metalurgs" mērosies spēkiem ar zviedru klubu "Osters IF", kuras sastāvā ir arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs.

Pirmās spēles notiks 12.augustā, bet atbildes mači - 26.augustā. Kā ziņots, "Ventspils" vakar savā laukumā UEFA kausa izcīņas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 8:0 (3:0) sagrāva Farēru salu vienību B68 no Toftiras, divu maču summā triumfējot ar 11:0. Savukārt liepājnieki arī mājās ar 8:1 (6:0) sagrāva Farēru salu citu komandu B36, divu maču summā uzvarot ar 11:2. Kā jau ziņots, "Osters IF" vietu UEFA kausa izcīņā ieguva, jo atradās ceturtajā vietā Zviedrijas "fair play" rangā. Tā kā trīs godīgākās Zviedrijas komandas - "Elfsborg", "Djurgarden" un "Hammarby" - jau bija ieguvušas tiesības piedalīties kādā no Eiropas klubu turnīriem, tad "Osters IF" saņēma vietu UEFA kausa izcīņā. Pirmajā UEFA kausa kvalifikācijas kārtā "Osters IF", kas pagājušajā sezonā zaudēja vietu spēcīgākajā Zviedrijas līgā, ar 4:1 divu maču summā pārspēja Velsas vienību "TNS Llansantffraid". "Brondby" savukārt UEFA kausā dalību sāk tieši no otrās kvalifikācijas kārtas. Dānijas čempionātu komanda sāka ar zaudējumu Odenses klubam OB un kopvērtējumā pašlaik ir pēdējā vietā desmit komandu vidū. Šovasar Eiropas čempionāta finālturnīrā no "Brondby" vienības Dānijas izlasi pārstāvēja pussargs Tomass Kālenbergs. Komandas treneris ir bijušais Dānijas izlases spēlētājs Mihaels Laudrups. Viņš tika atzīts par Spānijā labāko pagājušā gadsimta pēdējo 25 gadu ārzemju futbolistu. Futbolista karjeras laikā Laudrups ir spēlējis tādos slavenos klubos kā Amsterdamas "Ajax", "Barcelona", Madrides "Real" un Turīnas "Juventus", bet 1992.gadā Dānijas izlases sastāvā viņš izcīnīja Eiropas čempionu titulu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu