F1: Pirmā kvalifikācija zaudējusi jēgu (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunais kvalifikācijas formāts, pirmo reizi dzīvē realizēts Austrijas GP laikā, neizraisīja īpaši labas emocijas ne pilotiem, ne mehāniķiem.

Iepriekšējos gados pirmā kvalifikācija risinājās piektdien, bet otrā sestdien, savukārt jaunā kārtība paredz, ka abas kvalifikācijas notiek vienā dienā - sestdienā, ar divu minūšu intervālu. Izsakot savas domas par jauno formātu, vairākums braucēju atzina, ka pirmā kvalifikācija tādējādi ir zaudējusi jebkādu jēgu. Jau Austrālijā kļuva skaidrs, ka tā nekad netiks izmantota kā sacensība par labāku laiku - piloti vienkārši vizināsies pa trasi. Neviens nebrauks ar pilnu ātrumu, riskējot sasist bolīdu vai, kas vēl ļaunāk, "nokaut" dzinēju. Komandām vienkārši nebūs laika, lai izlabotu iespējamos bojājumus, savukārt motora nomaiņa tām maksās desmit starta vietas. "Nebija nekādas vajadzības braukt ātri," sacīja Rubenss Barikello. "Kaut kādu laiku sasniegt centās labi ja desmitā daļa braucēju, pārējie vienkārši braukāja pa apli." Līdzīgu viedokli pauda gandrīz ikviens aptaujātais pilots - vienkārši tika zaudēta stunda neko nenozīmējošā izbraucienā pa trasi.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu