Dreiliņos iecerēts izveidot pasaku (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "Ski parks" bijušās Dreiliņu atkritumu izgāztuves teritorijā pie Lielvārdes un Deglava ielas krustojuma iecerējusi būvēt mākslīgo vissezonas slēpošanas kalnu ar 640 metrus garu nobraucienu, šodien preses konferencē pastāstīja SIA "Ski parks" direktors Voldemārs Freivalds.

Parks būs lielākais Baltijā, un tuvākais līdzinieks iecerētajam slēgtajam slēpošanas kalnam ir atrodams tikai Alpos, apgalvoja SIA "Ski parks" direktors. Tā aprises ainavā varētu pacelties pāri četriem dzīvojamiem mikrorajoniem un būtu saredzamas arī no tālākiem skatu punktiem pilsētā. Parka centrālais objekts būs slēpošanas trase, kuru varēs izmantot vismaz desmit mēnešus gadā. Mākslīgā kalna nogāze veidos 25-28% slīpumu, kas ir vairāk nekā jebkuram dabiski veidotajam slēpošanas kalnam Latvijā, stāstīja Freivalds. Šī varētu kļūt par garāko trasi mūsu valstī - iecerētais nobrauciens ir aptuveni divas reizes garāks, salīdzinot ar patlaban garākajām trasēm Latvijā. Projekta īstenošanai būs nepieciešami apmēram 20 miljoni latu, to varētu realizēt apmēram divu trīs gadu laikā. Projekta investori būs privātpersonas - Pēteris Šmidre un Aleksandrs Alperšteins. Paredzēts, ka parks tiks izvietots 14 hektārus lielā teritorijā. Atkritumu izgāztuves veidotais reljefs tiks izmantots parka veidošanā. Plāni par pārējiem parkā iekļaujamiem objektiem vēl varētu mainīties, bet šobrīd līdzās slēpošanas trasei plānots izveidot ekstrēmā sporta zonu, kur būtu atklāti peintbola laukumi un kalnā kāpēju siena. Domāts uzcelt arī tenisa un basketbola, skvoša un badmintona laukumus, kā arī cīņas sporta veidiem nepieciešamās telpas. Parkā būs skeitparks, rollerhokeja un florbola laukumi, slidotava, BMX trase, darbosies karuseļi, pirtis un masāžas vannas, klāstīja Freivalds. Tiek apsvērta iespēja uzbūvēt arī pansijas tipa viesu namu kompleksu ar 12-16 namiņiem. Projekta autori plāno, ka parks katru dienu varētu darboties desmit stundas, ik dienu to varētu apmeklēt apmēram 4000-5000 cilvēku. Vienīgais priekšnoteikums projekta realizēšanas sākšanai ir pozitīvs Rīgas domes balsojums par teritorijas iznomāšanu SIA "Ski parks". Nepieciešamie dokumenti jau iesniegti Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā. Projekta idejai konceptuālu atbalstu jau paudusi Nacionālā sporta padome. Kā pastāstīja Freivalds, pilsētas vadība zemes iznomāšanu jau akceptējusi un konkurentu uz bijušās Dreiliņu atkritumu izgāztuves teritorijas izmantošanu SIA "Ski parks" pagaidām neesot.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu