Eiropas futbola treneri vēlas, lai tiktu izskatīts viesos gūto vārtu noteikums (2)

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Eiropas futbola treneri vēlas, lai tiktu izskatīts noteikums par viesos gūtajiem vārtiem.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņojusi, ka virkne Eiropas treneri vērsuši organizācijas uzmanību, ka būtu nepieciešams izskatīt noteikumu par viesos gūtajiem vārtiem. Proti, šis noteikums sniedz priekšrocību komandai, kura dažādos UEFA turnīros neizšķirta gadījumā divu spēļu summā pretinieku laukumā guvusi vairāk vārtu.

Pēc treneru domām, mūsdienās gūt vārtos viesos vairs nav tik sarežģīti kā agrāk, tādēļ ir radies jautājums, vai šis noteikums, kas tika ieviests 1965.gadā, ir jāsaglabā. Tāpat treneri uzskata, ka tā dēļ komandas savā laukumā spēlē daudz piesardzīgāk, lai nezaudētu vārtus. UEFA piekrita izskatīt šo jautājumu.

Tāpat treneri vērsušies UEFA ar lūgumu izmainīt vasaras pāreju laika datumus, lai klubi spēlētāju transfērus varētu veikt pirms spēcīgāko līgu sākuma. Piemēram, Itālijā pārejas var veikt no 1.jūnija līdz 18.augustam, Anglijā no 17.maija līdz 9.augustam, bet Spānijā, Francijā un Vācijā no 1.jūnija līdz 31.augustam. Itālijā un Anglijā pārejas līdz ar sezonas sākumu vairs nevar veikt, bet Spānijā, Francijā un Vācijā to drīkst darīt.

Starp treneriem, kuri diskutēja par šīm lietām, bija Madrides "Real" vadītājs Hulens Lopetegi, Parīzes "Saint Germain" treneris Tomass Tuhels, Mančestras "United" stūrmanis Žuzē Mourinju un Turīnas "Juventus" galvenais treneris Masimo Alegri.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu