Somijas hokejisti olimpiādes pamatturnīrā pārspēj Krieviju un grupā ierindojas otrajā vietā .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzvaru pēdējā olimpiādes hokeja turnīra pamatturnīra spēlē pirmdien izcīnīja Somijas izlase, kas ar 3:1 pārspēja Krievijas vienību. Panākums šajā spēlē nodrošināja Somijas hokejistiem otro vietu D grupā, bet krievi palika trešie.

Spēles pirmajā periodā labāku sniegumu demonstrēja Krievijas hokejisti, bet Somijas spēlētāji pa Nikolaja Habibuļina sargātajiem vārtiem pirmajās 20 minūtēs meta tikai divreiz. Rezultātu astotajā minūtē atklāja Krievijas valstsvienības līderis Pāvels Burē, kurš izgājienā viens pret vienu pārspēja somu vārtsargu Jani Hurme. Otrajā periodā Somijas spēlētāji laukumā darbojās jau agresīvāk un arī veiksmīgāk. Trešdaļas 10.minūtē somu vienības kapteinis Tēmu Selanē pārspēja Habibuļinu un panāca izlīdzinājumu. Pēc sešām minūtēm kļūdījās Krievijas komandas aizsargi un Juha Ilonens jau vadībā izvirzīja Somiju 2:1. Pēdējā perioda pirmajā minūtē Jere Lehtinens guva pēdējos vārtus šajā spēlē un Somija izcīnīja uzvaru ar 3:1. Somijas un Krievija hokejistu pretinieki ceturtdaļfinālā noskaidrosies C grupas spēlē starp Čehiju un Kanādu. D grupā pirmajā vietā ierindojās ASV izlase, kura ar 8:1 sagrāva Baltkrieviju, kas palika ceturtā. Ceturtdaļfinālā ASV tiksies ar Vāciju, bet baltkrievi ar Zviedrijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu