Dārziņš: Ir prieks, ja komandā ir tāds spēlētājs kā Majone

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Paula Čurkste / LETA

Itāliešu izcelsmes kanādiešu aizsargs Metjū Majone ir ne tikai labs hokejists, bet arī lielisks komandas biedrs cilvēciskā līmenī, atzīst Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" sestdien ar rezultātu 2:1 izbraukumā pārspēja Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz" komandu. Uzvarētāju rindās Majone izcēlās ar 2 rezultatīvām piespēlēm, bet vārtus guva Dārziņš un Kevins Klārks.

"Ir gandarījums par šodien paveikto, par izcīnītiem diviem punktiem. Šī bija ļoti svarīga uzvara. Gribējām turpināt šo uzvaru sēriju, turpināt spēlēt kā iepriekšējā mačā pret "Spartak". Šī bija komandas uzvara - pieci pret pieci nospēlējām līmenī, vairākums strādāja un izturējām piecu minūšu mazākumu. Gudis [Kristers Gudļevskis] pavilka. Katrs savu darbu padarīja godam," kluba mājaslapā citēts Dārziņš.

Rīgas "Dinamo" kapteinis vārtus guva pēc lielāka pārtraukuma, ar precīzu metienu izceļoties skaitliskajā vairākumā.

"Mums ir iestrādes, ko darām pēc uzvarēta iemetiena. Pildījām iepriekš treniņos gatavoto plānu. Metiena līnijā labi nospēlēja partneri, aizsedzot skatu vārtsargam," sacīja Dārziņš, kurš šosezon guvis 2 vārtus un atdevis 11 rezultatīvas piespēles.

Dārziņam vārtu guvumā asistēja 27 gadus vecais Majone, kurš šosezon 20 spēlēs guvis 6 vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles. Ar 24 punktiem viņš patlaban ir KHL sezonas rezultatīvākais spēlētājs.

"Ir prieks, ja komandā ir tāds spēlētājs kā Metjū. Katrs gūtais punkts ir komandas darbs un ir labi, ka ir kāds, kurš spēj pielikt punktu uzbrukumam vai atdot tik labas piespēles. Apzināmies, ka no mums prasa rezultātu. Uz mums gulstas atbildība vairākumā un patīkami spēlēt ar šādu partneri. Turklāt, Metjū ir ne tikai labs hokejists, bet arī lielisks komandas biedrs cilvēciskā līmenī - komunikabls, izpalīdzīgs un draudzīgs," pastāstīja Dārziņš.

Trīs spēļu izbraukumu Rīgas "Dinamo" komanda noslēgs pirmdien Helsinkos pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto "Jokerit" komandu.

"Zinām, ka spēle būs grūta, jo pretinieks ir ļoti labs. Jau gaidām spēli - Helsinkos ir patīkama atmosfēra. Domāju, ka mačs būs interesants. Ir jāturpina šādā garā. Protams, katram pretiniekam ir savas nianses, uz kurām treneri mums norādīs, bet ceram viņus pārspēt arī Helsinkos," teica Rīgas "Dinamo" komandas kapteinis.

Rīgas "Dinamo" un "Vitjaz" komandas katra izcīnījusi 19 punktus šosezon aizvadītajos 20 mačos, ieņemot attiecīgi 8. un 7. pozīciju Rietumu konferences kopvērtējumā. 

Savukārt rīdzinieku nākamā pretiniece Kalniņa pārstāvētā "Jokerit" komanda ar 29 punktiem 18 mačos ieņem 3. vietu Rietumos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu