Debitants Bērziņš: neaprakstāma sajūta - sacensties ar labākajiem bobslejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis
Ralfs Bērziņš un Dāvis Spriņģis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas jaunais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš ir gandarīts par iespēju sacensties ar pasaulē labākajiem šī sporta vieda pārstāvjiem.

Oskara Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieku ekipāža sestdien Siguldā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa pirmā posma sacensībās, kamēr debitants Ralfs Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija dalītā septītā pozīcijā.

Bērziņš pirmajā braucienā ieņēma 12.vietu, bet otrajā ar izcilu braucienu bija trešais.

"Otrais brauciens tika veikts labi, bet bija mazas kļūdiņas, ko uz rītdienu vajadzētu izlabot. Nevar sapriecāties, rīt jāstrādā ar pilnu atdevi. Šodien nebiju domājis par kaut kādas vietas iegūšanu, galvenais bija veikt divus labus braucienus. Esmu apmierināts ar savu sniegumu, lai gan startā vēl vajadzētu pielikt. Rīt varētu būt labāks starts," secināja bobslejists.

Pašlaik 21 gadu vecajam sportistam, Pasaules kausā debitējot mājas trasē, bija diezgan liels uztraukums,

"Uztraukumu palīdzēja pārvarēt ierastā rutīna. Nedomāju par sacensībām un koncentrējos braucieniem," pauda Bērziņš.

Svētdien tiks aizvadītas vēl vienas sacīkstes vīriešu divniekiem.

"Rīt arī ceru uz diviem labiem braucieniem. Neaprakstāma sajūta sacensties ar labākajiem bobslejistiem. Šī iespēja ir jāizmanto. Šosezon kopumā es sacensībās gribu aizvadīt labus braucienus. Tas ir galvenais, it sevišķi sākumā. Esmu priecīgs, ka man atļāvis piedalīties Pasaules kausā," stāstīja bobslejists.

Galerija: Bobsleja sacensības Pasaules kausa posmā Siguldas trasē

Uzvaru Latvijas posmā svinēja olimpiskais čempions Frančesko Frīdrihs no Vācijas, kurš startēja kopā ar stūmēju Aleksanderu Šilleru. Frīdrihs bija ātrākais abos braucienos, pirmajā labojot trases (49,86 sekundes) un starta (4,82) rekordus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu