"Kurbada" hokejisti pagarinājumā uzvar OHL līderi "Mogo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Kurbads" hokejisti
"Kurbads" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs

Iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempione "Kurbads" trešdien izcīnīja uzvaru "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā.

“Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:3, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja OHL kopvērtējuma līderi "Mogo".

Viesi maču iesāka vētraini, jo Agris Saviels un Andris Siksnis mača pirmajās sešās minūtēs panāca 2:0 "Mogo" labā. Pirmā perioda otrajā pusē Juris Štāls un Jānis Sprukts izlīdzināja rezultātu, bet 25 sekundes pirms trešdaļas beigām Krišs Lipsbergs atguva viesiem vadību.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas septiņas minūtes, Mārtiņš Gipters izlīdzināja rezultātu. Spēles pirmajās 60 minūtēs uzvarētāja netika noskaidrota, mačam turpinoties pagarinājumā, kura otrajā minūtē Kazahstānas hokejists Konstantīns Puškarjovs panāca 4:3 "Kurbada" labā.

Vēl trešdien "Liepāja" viesos ar rezultātu 12:2 (4:0, 5:1, 3:1) sagrāva "Lido" vienību.

"Liepājai" pa sešiem punktiem guva Aleksandrs Visockis, kura kontā bija "hat-trick" un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī Bruno Zabis, kurš guva divus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. Tāpat "hat-trick" savā kontā ierakstīja Roberts Mamčics, kuram bija arī viena rezultatīva piespēle, bet piecos vārtu guvumos asistēja Romāns Ņekļudovs.

Vēl vēju pilsētas hokejistiem pa vārtiem guva Dmitrijs Korņilovs, Iļja Žučkovs, Valters Freijs un Miks Krišs Rungovskis, bet "Lido" vienībā abus vārtus guva krievu hokejists Bulats Gaļimovs.

OHL kopvērtējumā pirmā ar 66 punktiem 29 spēlēs ir "Mogo", bet 55 punkti 30 mačos ir "Prizmai". Aiz abām vadošajām komandām ar 54 punktiem 29 spēlēs ir "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 53 punktiem 30 dueļos seko "Kurbads".

Tālāk ar 41 punktu 29 mačos seko Hokeja skola "Rīga", sestā ar 36 punktiem 30 cīņās ir "Liepāja", kamēr četri punkti ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019.gada 2.martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu