ESPN: Porziņģis un Dončičs varēja nonākt "Kings" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs pērn vasarā varēja nonākt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sakramento "Kings", vēsta ESPN.

2017. gada NBA jauno spēlētāju draftā "Kings" ar 5. numuru izvēlējās saspēles vadītāju De'Āronu Foksu, kurš debijas sezonā līdz galam neattaisnoja uz viņu liktās cerības - vidēji mačā 11,6 punkti un 4,4 rezultatīvas piespēles.

ESPN vēsta, ka pagājušajā vasarā varēja notikt spēlētāju maiņas darījums, kurā Fokss pārceltos uz Ņujorkas "Knicks", bet Porziņģis dotos pretējā virzienā uz Sakramento. 

Ja šāds darījums īstenotos, "Kings" komanda pērn NBA jauno spēlētāju draftā ar 2. numuru būtu izvēlējusies Dončiču, kurš realitātē tika izraudzīts ar 3. numuru.

"Kings" pērn NBA draftā ar 2. numuru izvēlējās spēka uzbrucēju Mārvinu Begliju III, jo komandai vajadzēja basketbolistu groza apakšā, nevis Foksam līdzīga tipa spēlētāju kā Dončičs, kurš daudz spēlē ar bumbu.  

"Man patīk Luka," norāda "Kings" ģenerālmenedžeris Vlade Divacs. "Bet, ja vēlies attīstīt spēlētājus, kuri tev jau ir, tad jāatrod veids, kā veicināt viņu attīstību."

"Kings" cerības uz Foksu šosezon gan attaisnojušās, jo viņš spēlē daudz labāk nekā debijas sezonā - vidēji 17,5 punkti un 7,2 rezultatīvas piespēles.

Arī Beglijs rādījis atzīstamu sniegumu, vidēji iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kaut arī viņš spēlē iesaistās no rezervistu soliņa.

"Kings" komanda ar 37 uzvarām un 37 zaudējumiem patlaban ieņem 9. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, saglabājot teorētiskas izredzes iekļūt NBA izslēgšanas spēļu turnīrā.

"Play-off" zonas lejasgalā jeb 8. vietā šobrīd ierindojas Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar bilanci 43-32.

Savukārt Dalasas "Mavericks" komanda, kuru pārstāv Porziņģis un Dončičs, šobrīd ir pirmspēdējā vietā Rietumos ar bilanci 29-45.

"Kings" otrdien viesos uzveica "Mavericks" ar rezultātu 125:121. Mājiniekus no zaudējuma neglāba arī Dončiča vēsturiskais "triple-double".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu