Futbola kluba "Metta" meistarkomandas nosaukumu vairs nerotās "Latvijas Universitātes" vārds

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Metta" komandas futbolisti.
"Metta" komandas futbolisti. Foto: Nora Krevņeva Baibakova

Futbola skola "Metta" uz vēl trim gadiem ir pagarinājusi sadarbību ar "Latvijas Universitāti" (LU), taču augstskolas nosaukums vairs nebūs ietverts meistarkomandas nosaukumā, ziņo klubs.

LU nosaukums piešķirts "Metta" otrajai komandai, kas piedalīsies pirmās līgas B čempionātā. Arī turpmāk LU vārds rotās akadēmijas un lielo komandu spēļu un treniņu formas.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja "Metta" līdzdibinātājs Ģirts Mihelsons, šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka mērķauditorija ir atbilstošāka pirmās līgas komandai, nevis virslīgas vienībai.

"Klubam tas ļauj būt elastīgākam uz kāda jauna partnera piesaistīšanu. Pirmā līga reģionālā kontekstā būs krietni plašāka, un LU pozīcija bija tāda, ka viņi vairāk sevi redz tur," teica Mihelsons.

Ilggadējās sadarbības laikā abas puses kopīgi sākušas duālās karjeras īstenošanas ceļu, kas ļauj profesionālajiem sportistiem apvienot sportu ar augstāko izglītību, turklāt papildus duālās karjeras ceļa izvirzīšanai kopā pietuvojušās sporta izglītības programmas ieviešanai LU, kas ļautu elites sportistiem sev interesējošā programmā turpināt izglītošanos.

"Sadarbība ar Latvijas Universitāti 2007.gadā tika sākta kā ilgtermiņa sadarbība, kuras mērķis bija izveidot un stiprināt izglītības nozīmi sportistu vidū. Šim sadarbības modelim un piemēram sekojuši daudzi citi Latvijas futbola klubi un sporta veidi. Tas liecina, ka ir izdevies pievērst un mainīt Latvijas sporta sabiedrības domāšanas veidu. Šīs sadarbības ietvaros kopīgi esam pierādījuši, ka elites līmeņa sports ir apvienojams pat ar augstākās izglītības iegūšanu. Kopīgās idejas ir veicinājušas futbola klašu izveidošanu, jaunu izglītības programmu rašanos duālās karjeras ietvaros, zinātniski pētniecisko projektu izstrādi un vairāk nekā simts futbolistu izglītošanu. Šāda veida sadarbība spēj nodrošināt mūžizglītības iespējas un, atsaucoties šim piedāvājumam, Latvijas Universitāte ir demonstrējusi augstākā līmeņa viedumu un izpratni par mūsdienīgu un nākotnē pieprasītu izglītības modeli. Mums ir liels prieks kopīgi turpināt iesākto un attīstīt aizvien progresīvākas idejas," klubs citē Mihelsona teikto.

"Sadarbību ar futbola klubu "Metta" vērtēju ļoti pozitīvi, jo tas nav tikai virslīgas klubs, bet tā ir futbola sistēma, kurā tiek trenēti un audzināti aptuveni 800 bērni, jau no pirmskolas izglītības vecuma līdz meistarkomandai. Universitātes interesēs ir nest Latvijas Universitātes vārdu, piemēram, "Metta" bērniem uz sporta tērpa ir Latvijas Universitātes nosaukums un viņi zina, ka universitāte ir viens no viņu atbalstītājiem. Ik gadu kopā ar "Metta" rīkojam bērnu un jauniešu pasākumus, un tādā veidā mēs atbalstām veselīgu dzīvesveidu, godīgu sacensību principu popularizēšanu. Šādi ar LU vārdu iepazīstinām jauniešus, kas ir arī mūsu universitātes potenciālie studenti," stāsta LU rektors Indriķis Muižnieks.

Futbola skolas "Metta" meistarkomanda valsts augstākajā līgā spēlē kopš 2012.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu