Dāvis Bertāns gūst 10 punktus NBA mačā; Motiejūns debitē "Spurs" rindās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Dāvis Bertāns piektdien guva 10 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru.

"Spurs" izbraukumā ar rezultātu 129:112 (37:32, 40:26, 28:30, 24:24) pārspēja Vašingtonas "Wizzards".

Bertāns spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, kopumā nospēlēja 19 minūtes un guva 10 punktus (divpunktu metieni 2/2, trīspunktu metieni 1/4, soda metieni 3/3).

Latvijas basketbolista kontā arī 3 izcīnītas atlēkušās bumbas, 3 rezultatīvas piespēles, 1 kļūda, 1 piezīme un +15 rādītājs - tātad "Spurs" iemeta par 15 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Bertāns. 

"Spurs" sastāvā debiju piedzīvoja Lietuvas basketbolists Donāts Motiejūns, kurš nospēlēja 4 minūtes un guva 2 punktus, realizējot 1 no 4 divpunktu metieniem.

Uzvarētāju rindās 24 punktus guva Lamarkuss Oldridžs, 18 pievienoja Rūdijs Gejs, bet 17 iemeta Petijs Milss un Braiens Forbss.

"Wizzards" vienībā rezultatīvākais ar 25 gūtiem punktiem bija Bredlijs Bīls.

"Spurs" šajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, jo jau otrajā ceturtdaļā viesu pārsvars pārsniedza 20 punktus, bet "Wizards" cīņas gaitu mainīt tā arī neizdevās.

Bertāns spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas beigās un ātri vien realizēja savu vienīgo tālmetienu, turklāt pēc tam trīs reizes bija precīzs arī no soda metiena līnijas, kas Sanantonio vienībai ļāva izvirzīties vadībā ar 32:30. Pēc tam "Wizards" vadību tā arī vairs neatguva.

Ceturtajā ceturtdaļā, kad "Spurs" uzvaru bija jau nodrošinājusi, Bertāns iemeta vēl divus divpunktu metienus.

Rietumu konferences turnīra tabulā "Spurs" ar 46 uzvarām un 34 zaudējumiem ieņem 8. vietu, bet "Wizzards" ar bilanci 32-48 ierindojas 11. pozīcijā Austrumos.

"Spurs" komandai līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas divas spēles - 7. aprīlī izbraukumā pret Klīvlendas "Cavaliers" un 11. aprīlī mājās pret Dalasas "Mavericks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu