Baumanis: Daudz strādājām pie mašīnas regulējumiem, tomēr esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

Lai arī šobrīd daudz tiekot strādāts pie automašīnas regulējumiem, latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD komandas ir apmierināts ar aizvadītajā nedēļas nogalē sasniegto pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Barselonā.

Finālā Baumanis ierindojās sestajā vietā, lai gan latvietis uzrādīja labāko starta reakcijas laiku.

Pats pilots atzīst, ka komanda līdz pat finālam meklējusi pareizos regulējumus un paveikusi lielu darbu, lai rezultāts būtu tik augstvērtīgs. "Otro dienu pavadījām, cīnoties gan ar mašīnu, gan ar konkurentiem, tomēr beigās spējām atrisināt visas tehniskās ķibeles," sportista pārstāvji citē Baumaņa teikto.

"Pusfinālā sanāca izsist savirzi, kā rezultātā atslēdzās stūres pastiprinātājs, tomēr es tiku galā un vēl pēdējā aplī spēju apdzīt Kristiānu Šābo, kas deva manu vietu finālā. Diemžēl svarīgāko braucienu nācās aizvadīt ar bojātu riteni, tāpēc vairāk sanāca cīņa ar pašu auto, nevis ar konkurentiem. Šajās sacensībās ieguvām lielu pieredzi mašīnas regulējumu izvēlē un kopumā esmu apmierināts ar trasē paveikto, jo konkurēt ar pagājušā gada rūpnīcas mašīnām ir ļoti grūti," rezumēja pilots.

Jaunā pasaules čempionāta sezona tika sākta aprīļa sākumā Abū Dabī, kad Baumanis pēc desmit sekunžu soda no ceturtās vietas atkrita uz piekto.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 56 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, 48 punktus iekrājis soms Niklass Grenholms, 38 punkti ir Timijam Hansenam, kamēr ceturtais ar 36 punktiem ir Baumanis. Tikmēr vēl viens latvietis Reinis Nitišs ar pieciem punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu